Lengyel ellenfele lesz Roger Federernek a wimbledoni negyeddöntőben

tennis Horizontal
Poland's Hubert Hurkacz celebrates winning against Russia's Daniil Medvedev during their men's singles fourth round match on the eighth day of the 2021 Wimbledon Championships at The All England Tennis Club in Wimbledon, southwest London, on July 6, 2021. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
A lengyel Hubert Hurkacz lesz Roger Federer negyeddöntős ellenfele a wimbledoni tenisztornán, miután kedden befejezett nyolcaddöntőjében öt szettben legyőzte a második helyen kiemelt Danyiil Medvegyevet.

A találkozó hétfőn az eső miatt a negyedik játszmában félbeszakadt, és bár Medvegyev szettelőnyben volt, 24 éves lengyel riválisa megfordította a 3 óra 7 perces összecsapást.
Hurkacz ezt megelőzően még nyolcaddöntőt sem játszhatott Grand Slam-viadalon.

A női mezőnybe lsőként a cseh Karolina Pliskova jutott az elődöntőbe, miután a keddi negyeddöntőben két sima szettben legyőzte a svájci Viktorija Golubicot.

A világranglistán 13. játékosnak mindössze 82 percet kellett a pályán töltenie a sikerhez a WTA-rangsorban 66. riválisa ellen. A korábbi világelső Pliskova pályafutása során először jutott be a négy közé a füves pályás Grand Slam-viadalon, ahol eddigi legjobb eredménye a nyolcaddöntő volt.

A 29 éves cseh teniszezőre az elődöntőben a fehérorosz Arina Szabalenka és a tunéziai Unsz Dzsábir találkozó továbbjutója vár.

Eredmény, negyeddöntő:
nők:
Ka. Pliskova (cseh, 8.)–Golubic (svájci) 6:2, 6:2

férfiak:
Hurkacz (lengyel, 14.)–Medvegyev (orosz, 2.) 2:6, 7:6 (7-2), 3:6, 6:3, 6:3