Egy Porschét kapott győzelméért a világelső teniszező - videó

Iga Swiatek Porsche tenisz Stuttgart
24 April 2022, Baden-Wuerttemberg, Stuttgart: Tennis: WTA Tour - Stuttgart, Singles, Women, Final. Swiatek (Poland) - Sabalenka (Belarus). Iga Swiatek from Poland cheers at the award ceremony and jumps into the air with the trophy in front of the winning car. Photo: Tom Weller/dpa (Photo by Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A fiatalokról szólt a hétvége legrangosabb női és férfi versenye a teniszezőknél. A 20 éves Iga Swiatek a stuttgarti, a 18 éves Carlos Alcaraz a barcelonai tornát nyerte meg.

A 20 éves világelső Swiatek a vasárnapi fináléban esélyt sem adott a harmadik helyen kiemelt fehérorosz Arina Szabalenkának, akit 85 perc alatt, két szettben győzött le.

Iga Swiatek a trófea mellett egy Porschét is hazavihetett a stuttgarti sikerének köszönhetően Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

Swiateknek ez volt sorozatban a 23. meccssikere, idei negyedik, pályafutása hetedik tornagyőzelmét aratta. Idei négy tornagyőzelmét egymást követően szerezte, mivel a katari, az Indian Wells-i és a miami ezres versenyen sem talált legyőzőre.

A sttuttgarti torna nem véletlenül a játékosok egyik kedvence, hiszen a tornát megnyerő teniszező egy Porsche képében különleges jutalomban részesül.

Szabalenka, aki hétfőtől második lesz a világranglistán, pályafutása 16. tornadöntőjén hatodszor maradt alul. Tavaly Stuttgartban ugyancsak a fináléban kapott ki az akkori világelsőtől, az azóta visszavonult ausztrál Ashleigh Bartytól.

Tenisz, WTA-torna, Stuttgart, döntő:
Swiatek (lengyel, 1.)- Szabalenka (fehérorosz, 3.) 6:2, 6:2

Az ötödik helyen kiemelt Carlos Alcaraz nyerte meg a 2,66 millió euró (1 milliárd forint) összdíjazású barcelonai salakpályás férfi tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben könnyedén verte a szintén spanyol Pablo Carreno Bustát.

A 18 esztendős szupertehetség előzőleg az időjárási körülmények miatt vasárnapra halasztott elődöntőben óriási csatában, 3 óra 39 perc alatt legyőzte az ausztrál Alex De Minaurt úgy, hogy két meccslabdát hárított. Riválisa ugyanakkor két órával kevesebbet töltött a pályán az argentin Diego Schwartzman ellen.

A murciai tinédzseren a fáradtság legkisebb jele sem látszott a fináléban, és mindössze 65 perc alatt begyűjtötte idei harmadik, összességében pedig a negyedik trófeáját. Alcaraz még egy döntőt sem veszített el, és 2022-ben 23-3-as mérlegnél tart.

Tenisz, ATP-torna, Barcelona, döntő:
Alcaraz (spanyol, 5.)-Carreno Busta (spanyol, 8.) 6:3, 6:2