Nem jutott negyeddöntőbe a női párbajtőrcsapat a vívó-vb-n

MUHARI Eszter
Milánó, 2023. július 25. Muhari Eszter a kínai Csu Ming-je ellen az olaszországi vívó-világbajnokság női párbajtőr versenyének legjobb 32-be jutásáért vívott asszóban a Milánói Kongresszusi Központban 2023. július 25-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Nem sikerült a legjobb nyolc közé jutnia a magyar női párbajtőrcsapatnak a milánói vívó-világbajnokságon, ezzel nehéz helyzetbe került az olimpiai kvalifikációt illetően.

A Kun Anna, Muhari Eszter, Büki Lili, Wimmer Dorina összeállítású együttes a 32 között nagy különbséggel verte a venezuelaiakat, a nyolcaddöntőben viszont, az ötkarikás kvótaszerzés szempontjából fontos mérkőzésen kikapott az ukránoktól. A magyarok végig hátrányban vívtak, de minden igyekezetükkel azon voltak, hogy ne engedjék nagyon távolra az ellenfelet. Ez az első két körben sikerült, a hatodik pár után 13-18 volt az állás, és az öttusos hátrány behozhatónak tűnt. Ehhez azonban komoly fordulatnak kellett volna bekövetkeznie, mert az addig látottak alapján az ukránok koncentráltabban és pontosabban vívtak, a mérkőzés az ő elképzelésük szerint alakult.

Muhari Eszter is tagja a csapatnak Forrás: MTI/Illyés Tibor

A remélt változás nem következett be, további három vereség jött, így jelentősre nőtt a különbség. A vb az egyéves olimpiai kvalifikációs időszak legfontosabb versenye, az itt elért eredmény, illetve az azért járó pontszám - egy világkupához képest csapatban kétszeres szorzóval - mindenképpen benne lesz majd az összesítésben. A júniusi Európa Játékok keretében rendezett Európa-bajnokságon ezüstérmes magyar együttesnek nagyon fontos lett volna a legjobb nyolc közé kerülés.

Így viszont az a feladata a csütörtöki folytatásban, hogy a 9-16. helyért sorra kerülő küzdelmekben a lehető legjobb pozíciót harcolja ki.

Eredmények (36 csapat):
a 32 között:
Magyarország-Venezuela 41-25
a 16 között:
Ukrajna-Magyarország 45-28