Vágólapra másolva!
A doppingeltiltása miatt kilenc hónapot kihagyó Simona Halep nemrég visszatért a pályára, de ennek nem mindenki örül, a Grand Slam-győztes Caroline Wozniacki szerint nem kellett volna szabadkártyát kapnia a Miami Openen a román játékosnak.

A Roland Garros- és Wimbledon-győztes Simona Halep a 2022-es US Openen megbukott a doppingteszten, majd négyéves eltiltást kapott, amit végül kilenc hónapra mérsékeltek. A korábbi világelső a Miami Openen térhetett vissza, a rangos tenisztornán szabadkártyásként indulhatott, bár az első fordulóban kikapott Paula Badosától. A dánok sztárteniszezője, a 2018-ban Australian Open-győztes Caroline Wozniacki szerint igazságtalan, hogy doppingeltiltása után szabadkártyásként térhetett vissza a román játékos.

Wozniacki nem örült Halep visszatérésének

"Ezt nem Simona ellen mondom, de 

ha valaki pozitív doppingmintát produkál, az szándékosan csal.

Megértem, hogy miért akarja egy teniszverseny a nagy sztárt a mezőnyben tudni, de személy szerint úgy gondolom, és ezzel tényleg nem akarok senkit sem megbántani, hogy szerintem egy ilyen után nem kellene szabadkártyát adni. Ha vissza akarsz térni, miután hibát követtél el, megértem, viszont az elejéről kell visszaküzdeni magad" - hangzott a 33 éves dán klasszis kemény kritikája.

Maga az érintett nem hagyta szó nélkül a bírálatot és kérdőre vonta Wozniackit. 

"Miért mondta ezt? Nem csináltam semmi rosszat. 

Nem csaltam. Nem doppingoltam. Érdemes elolvasni a CAS döntését, amelyben szerepel, hogy szennyezett táplálékkiegészítő volt, nem dopping.

Sosem éltem teljesítményfokozókkal, nem vagyok csaló. Köszönöm a versenynek, hogy szabadkártyát biztosítottak" - idézte a Ripost Halep szavait.