Vágólapra másolva!
A korábban az NB I-ben is játszó futballista, Borkai Ádám visszavonulását követően E-sportoló lett, ám a mai napig jó barátságot ápol egykori csapattársával, Kalmár Zsolttal, akiért nagyon szorít, hogy ott lehessen a nyári Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatottal.

Az 1988-ban lólengésben olimpiai bajnok, majd 2019-ig sportvezetőként, illetve politikusként is tevékenykedő Borkai Zsolt fia, Ádám tizenegyes évig futballozott az ETO FC-ban, majd a Gyirmót színeiben bemutatkozhatott az NB I-ben 2017. május 27-én a Haladás ellen 2-1-re megnyert bajnokin. Azonban sérülései miatt 2017-ben kénytelen volt felhagyni a futballal. 

A korábbi NB I-es focista az ETO-ban csapattársa volt a magyar válogatott középpályásnak, Kalmár Zsoltnak, akivel azóta is baráti viszonyt ápol. Borkai a Borsnak adott interjút, amelyben elárulta, hogy a jelenleg sérüléssel bajlódó válogatott labdarúgó még egy Eb-selejtezőn viselt válogatott mezzel is meglepte.

Gyakran beszélgetek Zsolttal, jól halad a rehabilitációval, remélem, ott lehet a nyári németországi Eb-csapatunkban”

 – folytatta Borkai. 

Borkai Ádám
Borkai Ádám az egyik legjobb magyar e-sportoló 
Fotó: Borkai Ádám

NB I-es focistából profi e-spotoló lett az olimpiai bajnok fia

A korábbi balhátvéd ezt követően profi e-sportoló lett, ráadásul néhány év alatt Magyarország legjobbjai közé nőtte ki magát, amit feltehetően az NB I-es labdarúgó-múltjának is köszönhet. A 29 éves s-sportoló az interjúban mesélt virtuális sportolói karrierjéről, amelyben többek között elárulta, hogy a győri Széchenyi István Egyetemen továbbképzést tart a hallgatóknak. Továbbá létrehozta saját e-sport Akadémiáját Boresz E-sports Academy néven, mivel az e-sport tehetségeit szeretné segíteni. Természetesen maga is aktív e-sportoló, büszke az eddig elért eredményeire, és arra, hogy évek óta gyakorlatilag verhetetlen a hazai mezőnyben, ám szeretne nemzetközi sikereket is elérni.