Vágólapra másolva!
A FIFA 24-re hiába vártak nagyon sokan, végül az EA Sports nem hosszabbította meg a licenszét a labdarúgó szövetséggel, így FC 24 néven dobták piacra tavaly a világ legnépszerűbb sportjátékát. Természetesen a legnagyobb fókuszt ezúttal is az Ultimate Team kapta, ahol focistákat szimbolizáló kártyákból kell a lehető legütőképesebb csapatot összerakni. A magyarok közül többen kiemelt figyelmet kapnak ebben a játékmódban, közülük vannak olyanok, akikért elképesztő összegeket kell ott hagyni a virtuális kasszáknál. Ha valaki szeretne a valaha volt legjobb magyar labdarúgóval játszani Ultimate Teamben, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

A toplista élén nem is állhat más, mint a valaha volt legeredményesebb és legnagyobb sikereket begyűjtő legenda, mindenki Puskás Öcsije. A világbajnoki ezüstérmes Thunderstruck Icon lapjáért közel 3 millió érmét kérnek el jelenleg, ezzel köröket ver az összes elérhető kártya nagyjából 95 százalékára. 172 centiméteres magassággal és 72 kilogram testömeggel rendelkező virtuális sportoló 92-es gyorsaságával és 96-os lövési mutatójával tényleg az elitbe tartozik, akinek lehetősége van rá, az bátran csapjon le a csatárra.

Puskás Ferenc minden idők legjobb magyar focistája
Fotó: futbin.com

Puskás Ferenc a képzeletbeli dobogó második fokára is felállhat, ugyanis ‘sima’ Iconért kicsit kevesebbet, nagyjából 1 millió érmét kell kicsengetni. Kicsit lassabb, kicsit gyengébben lő és passzol, mint a Thunderstruck Icon, de azért meg lehet találni a helyet neki a keretben.

A Liverpool kiválósága következik a listán, Szoboszlai Dominiknek három különböző kártyája érhető el jelenleg UT-ben. A legjobb a Radioactive-jelzőt kapta, ezt követi az Inform, valamint a sima kiadás. Árban közelében sincs Puskásnak, a legdrágábbért sem kell kfiizetni 100 ezer érménél többet. Az angol ligakupa győztes mögött nagy a szakadék, de azért így is vannak még játékosok, akikről érdemes szót ejteni.

Szoboszlai Dominik a legdrágább magyar focista
Fotó: futbin.com

IF-lappal büszkélkedhet Sallai Roland, aki a Freiburg SC csapatában rúgja a bőrt hétről hétre. A támadó szellemű labdarúgó legnépszerűbb lapjáért nagyjából 60 ezer érmét kell kifizetni, ezért egy 4*-os gyenge lábbal rendelkező, kifejezetten fizikális játékossal bővülhet a csapat. 80-as érték felett szerepelnek még néhányan, de ezek a lapok már nem kaptak speciális besorolást. Gulácsi Péter és Willi Orban, a két lipcsei tud megérkezni Szoboszlai sima lapja mellé, Szalai Attila, Dibusz Dénes és a többiek már alacsonyabb erőt képviselnek. A legjobb magyar női labdarúgó Turányi Lilla, aki belső védőként segíti győzelmekhez a Bayer 04 Leverkusen együttesét. Turányi 77-es értékelést kapott, amivel megelőzi többek között Gazdag Dánielt és Kerkez Milost is.