Lionel Messi: Tudom, hogy a dolgok a Barcánál most nagyon, nagyon rosszul állnak

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL CHAMPIONS LEAGUE DISAPPOINTED BACK VIEW KNEELING
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi reacts after missing a goal opportunity during the UEFA Champions League group G football match between Barcelona and Juventus at the Camp Nou stadium in Barcelona on December 8, 2020. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
Rendkívűl exkluzív, igazán hosszú interjút adott Lionel Messi, az FC Barcelona sztárja a La Sexta TV-nek vasárnap. A hatszoros aranylabdás sztár elmondta, hogy a korábbi elnöknek többször is jelezte a távozási szándékát, és ha bíróságra került volna az ügye, akkor szinte biztosan ő nyert volna. A nyáron lejáró szerződése kapcsán Messi megjegyezte, hogy nem kezdett még el tárgyalni más klubokkal a jövőjéről.

Korábban az egész világot bejárta a hír, hogy Lionel Messi nyáron távozna a Barcelonától, azonban erre végül nem került sor, mert a klub szerint a világbajnoki ezüstérmes focista későn jelezte a szándékát, így ingyen nem mehetett volna el a katalán városból.

Messi az interjújában elmondta, hogy a klub akkori elnökének, Bartomeu-nak a nyáron véget ért idény során folyamatosan jelezte, hogy távozni kíván, és a klub szerint túl későn beadott hivatalos papír csak formaság volt az egész folyamat végén.

– árulta el Messi az üggyel kapcsolatban az álláspontját.

Lionel Messinek (középen) nem ez volt a legjobb éve a Barcelonánál. Forrás: AFP/Josep Lago

A karrierje folytatása kapcsán kiemelte, hogy januártól ugyan hivatalosan is lenne lehetősége más klubokkal, például az iránta érdeklődő PSG-vel vagy Manchester City-vel tárgyalni, de majd csak júniusban dönt arról, hogy merre tovább.

„Nehéz lesz új játékosokat hozni. Nincs pénz. Fontos focistákat kell hoznod ide. Neymart idehozni nagyon drága lenne. Nehéz dolga lesz az új elnöknek, okosnak kell majd lennie... Tudom, hogy a dolgok a Barcánál most nagyon, nagyon rosszul állnak. Nehéz lesz visszatérni oda, ahol voltunk."

– tért ki Messi a klub anyagi és általános helyzetére.

A hatszoros aranylabdás futballista ezen kívül beszélt még arról, hogy érintette Diego Maradona halála, arról is, hogy egy nap akár majd az Egyesült Államokban is játszhat és, hogy visszavonulása után sportigazgatóként dolgozna a Barcelonánál.