Maradona barátja szerint halála előtt elrabolták a világbajnokot

personen portret SPORT voetbal TRAINING ketting armando voetballegende 2903427 1862613
2005-08-01 15:55:22 NLD-20050801-AMSTERDAM: Diego Maradona (45) takes off his chain with a cross. Maradona trained with Boca Junior on a field of Ajax's De Toekomst training center in Amsterdam on Monday. ANP PHOTO / JUAN FRIDAY, NLD-20050801-AMSTERDAM: Diego Maradona (45) takes off his chain with a cross. Maradona trained with Boca Junior on a field of Ajax's De Toekomst training center in Amsterdam on Monday. ANP PHOTO / JUAN FRIDAY
Vágólapra másolva!
Diego Maradona közeli barátja, Turco García úgy véli, hogy az argentin legendát elrabolták, és halála teljes mértékben elkerülhető lett volna.

Az 57 éves férfi, aki korábban Maradona csapattársa is volt, elmondta, hogy szerinte valójában mi történt a legendás futballistával.

Volt egy hangfelvételem róla, amelyben azt mondta: menjünk és ebédeljünk együtt, ha mindez elmúlt, Turquito" - mondta García a Los Mammones című amerikai TV-műsorban.

"Nagyon bizalmas, amit mondok, de azt gondolom, hogy a halála százszázalékosan elkerülhető volt. Nem volt defibrillátor, nem volt mentőautó, amit igénybe vehetett volna, nem kapta meg a legfontosabb gyógyszert a szívére. Magányosan halt meg.

fejtette ki a véleményét.

Korábbi csapattársa szerint Maradona halála elkerülhető volt Forrás: ANP via AFP/Juan Vrijdag

A Marca megírta, hogy García úgy gondolja, Maradona depresszióba esett, és a járványhelyzet okozta bezártság csak tetézte rossz hangulatát.

tette hozzá az egykori labdarúgó.

Diego Maradona 2020. november 25-én halt meg, krónikus szívelégtelenségben. Halálának pontos körülményei a mai napig tisztázatlanok.