Vágólapra másolva!
A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságra zajló selejtezők hamarosan megkezdődnek Európában. A német válogatott és Joachim Löw most óriási bajban van. Az Angliában játszó német játékosok ugyanis szinte biztosan nem lehetnek ott a csapat két hazai vb-selejtezőjén. Az is lehet, hogy a németek első két hazai meccsét későbbre kell halasztani, de senki sem tudja megmondani, hogy mikorra.

Timo Werner, Kai Havertz, Antonio Rüdiger (Chelsea) és Ilkay Gündogan (Manchester City) nélkül kellene megkezdenie a vb-selejtezőket a német csapatnak.

Ezt írta a Bild, amely megemlítette, hogy soha nem látott káosz övezi a németek felkészülését a vb-selejtezőre.

A német csapat első meccsét március 25-én Izland ellen vívná meg Duisburgban. A következő körben, március 28-án Bukarestben a román csapat az ellenfél, majd március 31-én újabb hazai meccsük következik Észak-Macedónia ellen ugyancsak Duisburgban. Jelen állás szerint az Angliában játszó focisták csak akkor utazhatnának be Németországba,

ha a belépés után 14 napig karanténban lennének.

Könnyen ksizámolható, hogy mindezt nem lehet teljesíteni, hiszen az első meccsig már csak 7 nap van hátra. Ráadásul az angol klubok megtagadhatják a játékosok elengedését ebben az időszakban.

Az Angliában játszó német légiósok elvileg a bukaresti vb-selejtezőn pályára léphetnének, mert Romániában nincsenek ilyen korlátozások.

De csak akkor, ha Angliából közvetlenül Romániába utaznak, azaz nem lépnek német földre.

A Bild szerint az is elképzelhető, hogy a németek első két hazai meccsét a helyzetre való tekintettel elhalasztják, csakhogy a sűrű versenynaptár miatt a pótlás időpontja bizonytalan. Ráadásul senki sem tudja megmondani, hogyan alakul a járvány.

Forrás