Élő:
Vágólapra másolva!
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal sztárfocistáját, Gabrielt baseballütővel ki akarta rabolni két támadó, de elüldözte őket, ráadásul az egyik férfit sikerült is azonosítani.

A Dailymail információja szerint egy éjszakai bárból tartott haza az egyik barátjával a brazil focista,

a rablók pedig a bártól követték a játékost. Amikor hazaért, az álarcos rablók az óráját, a mobiltelefonját és a 45 ezer fontos (körülbelül 20 millió forintos) Mercedes autójának kulcsát követelték.

Gabrielt ki akarták rabolni Forrás: Metropolitan Police

Az egyik támadó baseballütővel

nekiugrott a brazil labdarúgónak, azonban kivédte az ütést, birkózott a támadóval, akit így sikerült a földre tepernie. Bár Gabriel az óráját még odaadta, a hősies védekezésének köszönhetően a nagyobb értékeit sikerült megóvnia.

Az egyik támadó maszkja leesett, amelyről DNS-mintát vettek, ennek köszönhetően pedig sikerükt azonosítani.

A 26 éves Abderaham Muse egy augusztusi rablás kapcsán már ötéves börtönbüntetést kapott, de akkor nem vonult be.

Anupama Thompson bíró szerint nincs bizonyíték arra, hogy Muse és társai azért vették célba Gabrielt, mert felismerték, hogy PL-sztár, inkább követték őt az otthonába, mert gazdagnak tűnt.

Gabriel nehéz pillanatokat élt át Forrás: AFP/Aris Messinis

"Bár nem kifejezetten

- mondta. Láttak egy szép autót és egy szép házat, és azt gondolták, hogy gazdag. Szerencsére a támadók által megcélzott embernek helyén volt a szíve, így nagyobb kár nem keletkezett."