A mezét levetve ünnepelte az Eb-győzelmet érő gólt a női focista - videó

fbl Horizontal
England's striker Chloe Kelly celebrates after scoring her team second goal during the UEFA Women's Euro 2022 final football match between England and Germany at the Wembley stadium, in London, on July 31, 2022. (Photo by FRANCK FIFE / AFP) / No use as moving pictures or quasi-video streaming. Photos must therefore be posted with an interval of at least 20 seconds.
Vágólapra másolva!
A házigazda Anglia hosszabbítás után 2-1-re legyőzte Németországot a női labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében.

A Wembley Stadionban 87 192 néző volt jelen, ami az európai szövetség (UEFA) honlapja szerint új rekord a kontinenstorna történetében, ráadásul a férfiak mérkőzéseit is beleértve. A csúcsot eddig az 1964-es férfi Eb-döntő tartotta, melyet 79 115 néző előtt játszott Spanyolország és a Szovjetunió csapata a madridi Santiago Bernabéu Stadionban.

Chloe Kelly döntötte el a meccs sorsát Forrás: AFP/Franck Fife

A németek a kezdés előtt elveszítették a csapatkapitányukat: a csatár Alexandra Popp megsérült a bemelegítés során, ezért nem léphetett pályára.

A 62. percében Keira Walsh a saját térfelének közepéről indította Ella Toone-t, aki 16 méterről a németek kapusa fölött a hálóba ívelte a labdát. A 79. percben Lina Magull az öt és feles vonaláról pörgetett a hazai kapuba, ezzel egyenlített. Mivel a rendes játékidőben több gól nem született, hosszabbítás következett. A 110. percben egy szöglet után Chloe Kelly közelről megszerezte a győztes találatot, így a nyolcszoros kontinensbajnok németek legyőzésével a tavaly április óta veretlen angolok először lettek Európa-bajnokok.

Eredmény, döntő:
Anglia-Németország 2-1 (0-0, 1-1, 1-1) - hosszabbítás után
gólszerzők: Toone (62.), Kelly (110.), illetve Magull (79.)

Az Európa-bajnoki örökrangsor:
8-szoros: Németország
2-szeres: Norvégia
1-szeres: Svédország, Hollandia, Anglia