Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában is érdekelt Ferencváros lejátszotta felkészülési mérkőzését a spanyolországi edzőtáborában. Dejan Sztankovics együttese a cseh bajnokság bronzérmesével, a Viktoria Plzen csapatával mérkőzött meg.

A zöld-fehérek csütörtök délelőtt már játszottak egy edzőmeccset, akkor az ukrán élvonalban első helyen álló Krivbassz Krijiv Rih csapatól kapott ki 2-0-ra, délután pedig a cseh bronzérmes Viktoria Plzen volt a Fradi ellenfele a spanyolországi La Nucíában. A Fradi a

Dibusz - Makreckis, Cissé, Aaneba, Ramírez - Loncar, Maiga, Abu Fani - Marquinhos, Pesics, Zachariassen

kezdővel lépett pályára, és már a találkozó hetedik percében megszerezte a vezetést. Zachariassen indult meg a jobb oldalon, majd a középen érkező Marqiunhosnak passzolt, a brazil támadó a lövését blokkolni próbálta egy cseh védő, de a labda irányt változtatott, így a kapust becsapva a hálóban kötött ki (1-0).

A brazil Marquinhos hozta össze a Fradi gólját Forrás: Molnár Ádám/fradi.hu

A folytatásban a Fradi irányította a meccset, a 26. percben aztán Zachariassen ütközött a Plzen kapusával, norvég középpályás pedig nem tudta folytatni a játékot. A Ferencváros honlapján azonban hangsúlyozták, hogy Zachariassennek nincs komoly baja, a lecserélése után a a pálya széléről nézte a mérkőzést.

A második félidőt a cseh csapat kezdte jobban, amely majdnem egyenlíteni tudott az 51. percben, azonban Dibusz Dénes egy szöglet után óriási bravúrral ki tudott tolni egy léc alá tartó fejest.

A 70. percben azonban már a magyar válogatott kapus is tehetetlen volt, amikor egy kiugratás után Chory tolta meg mellette a labdát és az üres kapuba gurított (1-1). Négy perccel később aztán Sulc révén átvette a vezetést a cseh csapat (1-2), amire a Fradi próbált válaszolni, több nagy helyzetet is kialakított a bajnokcsapat, de nem tudott egyenlíteni. A 90. percben még a csereként beállt Varga Zétény próbálkozott egy lövéssel, de a csehek kapusa védeni tudott, ezt követően pedig kontrázott a Plzen, amelynek a végén egy beadás után Kalvach megszerezte a cseh csapat harmadik gólját (1-3).

felkészülési mérkőzés
FTC Viktoria Plzen 1-3 (1-0)
La Nucia, Spanyolország
FTC: Dibusz - Makreckis, Cissé, Aaneba, Ramírez - Loncar, Maiga (Tóth A., a szünetben), Abu Fani (Sigér, 87.) - Marquinhos, Pesics (Varga Z., 84.), Zachariassen (Szevikjan, 30.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics
Sárga lapok: Ramírez (30.)
Gólszerzők: Ibrahim Traoré (7. - öngól), illetve Chory (70.), Sulc (74.), Kalvach (90.)

A Fradi számára ezzel véget a téli edzőtáborozás. A bajnokcsapat legközelebb február 3-án, szombaton a Kisvárda vendégeként lép pályára az OTP Bank Ligában.