Vágólapra másolva!
A nyolcaddöntőkkel folytatódnak a Bajnokok Ligája küzdelmei, Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatának, az RB Leipzignek a Real Madrid ellen kellene kiharcolnia a továbbjutást. A magyar válogatott kapus egy nagy találkozásról ugyan lemarad, de nagyon boldog, amiért újra a BL-ben védhet.

A Real Madrid elleni nyolcaddöntős párharcot Gulácsi Péterék hazai pályán kezdik a bombaformában lévő Real Madrid ellen. A spanyolok a La Ligát magabiztosan vezetik, a BL csoportköréből százszázalékos mérleggel jutottak tovább, így hatalmas bravúrra lesz szükségük a németeknek egy jó eredmény eléréséhez. A Real legnagyobb sztárja, a szezonban már 20 gólos Jude Bellingham sérülés miatt biztosan lemarad a meccsről, ami megkönnyebbülést jelenthet Gulácsiéknak, bár a magyar válogatott kapusnak kifejezetten jó az eddigi mérlege az angol sztárral szemben.

Gulácsi Péter
Gulácsi Péter véd majd a Real Madrid elleni BL-nyolcaddöntőben
Fotó: AFP (Photo by Ronny HARTMANN / AFP)

Jude Bellingham nélkül is nagyon erős a Real Madrid, de egyébként sem egyetlen játékosra készülünk" -

mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Gulácsi Péter, aki ötször találkozott már a Dortmundban berobbanó klasszissal, és négy győzelem, illetve egy vereség a mérlege a középpályással szemben.

Gulácsi örül, hogy újra a BL-ben védhet

Gulácsi tudja, hogy csapatára elképesztően nehéz feladat vár a nyolcaddöntőben, de nagyon örül annak, hogy ismét a BL egyenes kieséses szakaszában védhet.

"Tudjuk, milyen minőséget képvisel az ellenfél. Vinícius Júnior a hétvégén elképesztően futballozott a Girona ellen, ugyanez igaz Rodrygóra, de igazából bármelyik játékost említhetném. 

Ami engem illet, örülök, hogy ismét a Bajnokok Ligájában védhetek, mindig különleges alkalom ebben a sorozatban pályára lépni" -

idézte a Nemzeti Sport a 33 éves kapus szavait.

"Nehéz heteken vagyunk túl, rosszul kezdtük az évet, de a cél az, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek. Én pedig szeretnék minél többet segíteni a csapatnak. Boldog vagyok, hogy megkaptam a bizalmat, és ismét én védhetek, mindent beleadok, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el kedden" - tette hozzá Gulácsi.

A Leipzig a Bundesligában rapszodikus formát mutat, utóbbi 5 bajnokijából hármat is elveszített, a csapat egyelőre nem áll BL-indulást érő helyen, mert csak az ötödik pozíciót foglalja el a tabellán.