Vágólapra másolva!
Szerződése lejártával távozik a szezon végén a Manchester United francia támadója, Anthony Martial.

Már egy ideje folytak a találgatások Anthony Martial bizonytalan jövőjéről, mivel a folyton sérüléssel bajlódó 28 éves támadó közel tíz év alatt nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket. Az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano most azt írta a közösségi oldalán, hogy az idény végén biztosan távozik a Manchester Unitedtől Anthony Martial, ráadásul könnyen lehet, hogy többet már is fog pályára lépni a Vörös Ördögök mezében, ugyanis ahogy korábban már oly sokszor, most is sérüléssel bajlódik. A United így a jelenlegi keret egyik legrégebbi tagját veszítheti el a nyáron.

Anthony Martial
Anthony Martial a szezon végén távozik a Manchester Unitedtől
Fotó: AFP 

Az olasz újságíró szerint Martial egyelőre azon dolgozik, hogy felépüljön a sérüléséből, és majd ezt követően dönt arról, hogy hol folytatja a karrierjét. Jelenlegi szerződése június 30-ig érvényes a Uniteddel, és bár a klubnak opciója lenne egyoldalúan hosszabbítani 2025-ig, de aligha fog élni ezzel a lehetőséggel. 

A 28 éves francia 317 mérkőzésen lépett pályára az Manchester United színeiben, ezeken összesen kilencven alkalommal volt eredményes. Az idei szezonban 13 bajnokin szerepelt, de csupán ötször volt kezdő és mindössze egy gólt lőtt.

Fabrizio Romano szerint Martial Franciaországban vagy Törökországban folytathatja a pályafutását.

A Nemzetek Ligája-győztes francia csatár az elmúlt kilenc évben FA-kupát, angol Szuperkupát, Európa-ligát és két Ligakupát nyert a Manchester United játékosként.

A csalódást keltő szezont futó United egyik legnagyobb problémája idén a gólszerzés, hiszen a csapat csupán a 13. helyen áll a Premier League-ben a szerzett gólokat tekintve, mindössze egy találattal megelőzve a kieső helyen lévő Luton Townt. A gyatra támadójáték és Martial távozása miatt biztosan lesznek érkezők a támadószekcióba a nyáron. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.