Vágólapra másolva!
A hétközi Arsenal elleni megalázó vereséget követően az Aston Villa otthonában 0-2-ről ugyan felállt a Chelsea, de győzni ezúttal sem tudott.

Mauricio Pochettino csapata az Arsenal elleni 5-0-s vereség után ezúttal már a 4. percben hátrányba került a negyedik helyen álló birminghami csapat ellen, amikor John McGinn lövése pattant a kapuba Marc Cucurella lábáról. A 16. percben szépíthetett volna a Chelsea, de Nicolas Jackoson találatát nem adták meg les miatt. Az első félidőben még az Aston Villa tudott gólt szerezni, Morgan Rogers egy távoli lövéssel talált be.

Igazi hullámvasút volt a meccs Mauricio Pochettino csapata számára
Fotó: Darren Staples / AFP

Az Aston Villa magabiztosan kezdhette a második félidőt, hiszen a legutóbbi 15 Premier League-meccséből 13-at megnyert, amikor félidőben vezetett. Ehhez képest a 63. percben a Chelsea talált be, Noni Madueke egy gyors labdaszerzés után lőtte ki a jobb alsót. Az Aston Villa szemmel láthatóan az előnye megőrzésére törekedett, főleg a Chelsea-játékosok akarata érvényesült, aminek a 81. percben meg is lett az eredménye. 

Conor Gallagher a tizenhatos előteréből ballal tekert védhetetlenül a jobb felsőbe, és a szünetben a világbajnok Emiliano Martínezt váltó kapusnak, Robin Olsennek esélye sem volt védenie. A hosszabbításban Cole Palmer került helyzetbe, de a Chelsea sokszoros megmentőjének ziccerét ezúttal Olsen védeni tudta. A szöglet után nem tudott felszabadítani az Aston Villa, egy újabb beadásra pedig a sérült Thiago Silva helyére beállt Axel Disasi érkezett, és a lécre fejelt, az onnan kipattanó labda pedig Olsen kezéről a kapuba jutott.

Disasi euforikusan ünnepelt, de a VAR közbeszólt, a játékvezető pedig elvette a gólt, mert a beadás előtt Badiashile ellökte ellenfelét, így maradt a 2-2. Az egy pont igazán egyik csapatnak sem jó, mert az Aston Villa a negyedik helyen így vesztett pontok tekintetében rosszabbul áll, mint az ötödik helyezett Tottenham Hotspur, amely a Chelsea, az Arsenal, a Manchester City és a Liverpool ellen is játszik majd, a Chelsea pedig így nem tudott előrébb lépni a kilencedik helyről.

 

 

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.