Élő:
Vágólapra másolva!
A Manchester United az FA-kupa elődöntőjében hiába adta le háromgólos előnyét, a Coventry ellen végül 3-3 és tizenegyesek után bejutott a döntőbe, ahol a Manchester City lesz majd az ellenfele. A találkozó után a United focistája, Antony botrányos módon ünnepelte a továbbjutást, amiért rengeteg kritikát kapott, de most megszólalt az érintett is.

Sokan felháborodtak a brazil viselkedésén

A Manchester United brazil focistája csereként állt be a drámai meccsen, amin a United már 3-0-ra is vezetett, de a másodosztályú csapat hosszabbításra mentette a találkozót. Ott aztán a Coventry állt közelebb a továbbjutáshoz, de a 116. percben a kapufa, a 121. percben pedig a videóbíró mentette meg a manchesterieket. A tizenegyesek után a szurkolók egyöntetű véleménye alapján Antony kínos módon ünnepelt, ugyanis a 86 millió fontért Manchesterbe érkező játékos a kezét a füléhez tartva hergelte az ellenfél játékosait és szurkolóit.

776131836
Antony csereként állt be a Coventry ellen
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Antony kedden a közösségi oldalán adott magyarázatot a tettére, amiből kiderült, hogy a csapatát akarta védeni, minden bizonnyal azért, mert a Coventry játékosa, Haji Wright a maga értékesített büntetője után is hasonló kézmozdulatot tett a United tábora felé.

 

A klubját akarta védeni

„A Coventry bebizonyította, miért jutott el az elődöntőig. Be akartunk jutni a döntőbe a szurkolóinkért és ez sikerült is. Az, ahogy az ellenfél játékosai a szurkolóinkkal viselkedtek, nem volt szép, és én a felfokozott hangulatban reagáltam a provokációkra, ami csak annak volt a természetes következménye, hogy meg akartam védeni a klubomat” – írta a brazil a ma már X-nek nevezett Twitteren.

A brazil Antony érkezésekor a Transfermarkt szerint 75 millió eurót ért, de ma már csak 28 millió az értéke, köszönhetően annak, hogy másfél szezon alatt csak tíz gólig és öt gólpasszig jutott a 15-szörös brazil válogatott szélső.

A Manchester United legközelebb szerdán az utolsó Sheffield United ellen lép pályára a bajnokságban, ahol 16 pont a hátránya a negyedik helyhez képest, ami BL-indulást jelentene. Erik ten Hag csapata most csak a hetedik. Az FA-kupa döntőjét május 25-én rendezik majd.