Vágólapra másolva!
Hihetetlen meccset játszott a Fradi és a Nyíregyháza a Magyar-kupa elődöntőjében. A Fradi tizenegyest rontott, a Nyíregyháza pedig a 85. percben még kupadöntősnek érezhette magát, de Dejan Sztankovics csapata négy perc alatt fordított.

A Paksi FC már kedden bejutott a MOL Magyar Kupa döntőjébe, miután hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát, így 2022 után másodszor játszhat döntőt a kupasorozatban. A szerdai másik elődöntőben a másodosztályban éllovasa, a Nyíregyháza fogadta az NB I-ben már bajnok Ferencvárost. Saját stadionjának újjáépítése miatt a Nyíregyháza szerdán a Ferencvárost Balmazújvárosban fogadta, de ott nincs kiépítve a VAR-rendszer, vagyis a játékvezető nem vehette igénybe a videobíró segítségét.

A Spartacus feljutása matematikailag még nem biztos, de szinte semmi sem mentheti meg attól, hogy feljusson az NB I-be. A két együttes legutóbb 2015 márciusában találkozott egymással, hiszen azóta nem szerepeltek azonos bajnoki osztályban.

A már bajnok Fradi a Varga Á. – Botka, Abena, Cissé, Civic – Maiga, Abu Fani, Zachariassen – Marquinhos, Varga B., Traoré tizeneggyel kezdett, míg a korábbi fradista, Tímár Krisztián által vezetett Nyíregyháza a Fejér – Baki, Alaxai, Gengeliczki – Farkas B., Kesztyűs B., Nagy D., Nagy B. – Gresó, Beke P., Kovácsréti összeállításban kezdett, így a csapatban is volt korábbi Fradi-játékos, Nagy Dominik személyében.

A Fradi jobban kezdte a meccset, de az első nagy helyzet a hazaiak előtt adódott, de Nagy Barnabás sokat várt, így Varga Ádám ki tudott rá lépni. Az első 15 perc után cserélni kellett a Fradinak, hiszen Zachariassen megsérült, a helyére pedig Makreckis érkezett.

A félidő közepén Kovácsréti lövésé védte bravúrral Varga, majd volt még egy jó lövése a hazaiaknak, ami kevéssel ment kapu mellé, míg a Fradi szögletek után volt veszélyes, egyszer pedig Varga Barnabás elől kellett menteni, de az első félidőben nem esett gól.

Az 50. percben Gresó Mátyás léphetett ki ziccerben, de Varga ezúttal is védeni tudott. A túloldalon az 57. percben Varga Barnabás lerántásáért ítélt tizenegyest a játékvezető, de Fejér hatalmas bravúrral védte a tizenegyest kiharcoló Varga tizenegyesét.  

A kihagyott büntető után a 68. percben jött a Nyíregyháza lehetősége, egy beadás éppen Kovácsréti Márk elé került, aki ballal a bal alsóba lőtt. 

A folytatásban Kodro egyenlíthetett volna, de ziccerét Fejér bravúrral védte. A Fradi próbált támadásokat vezetni, a hazai csapat pedig kontrázni, de sokáig úgy tűnt, marad a nyíregyházi siker. Az utolsó percekben már Cissé is előre ment, Varga passza után a 85. percben egyenlített, majd amikor már a hosszabbításra számítottak a nézők, jött a csereként beállt Szevikjan, aki ballal a kapuba tekert, Fejér mozdulni sem tudott a lövésre a 89. percben.

Az utolsó percekben fordított a Fradi
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt 

Az utolsó pillanatokban még Sigér Ákos lőtt kapu fölé, majd Novák fejesét védte még Varga, több lehetősége pedig már nem maradt a másodosztályú csapatnak, így a Fradi jutott a döntőbe.

MOL Magyar Kupa, elődöntő:
Nyíregyháza Spartacus FC-Ferencvárosi TC 1-2 (0-0)
Balmazújváros, Városi Stadion, v.: Bogár
gólszerzők: Kovácsréti (68.), illetve Cissé (85.), Szevikjan (89.)
sárga lap: Alaxai (57.), illetve Marquinhos (43.), Abu Fani (64.), Varga B. (79.), Szevikjan (90.)

Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér - Baki, Alaxai, Gengeliczki - Farkas, Kesztyűs (Sigér Á., 77.), Nagy D. (Temesvári, 91.), Nagy B. - Kovácsréti, Beke, Gresó (Novák, 74.)

Ferencvárosi TC: Varga Á. - Botka (Loncar, a szünetben), Abena, Cissé, Civic (Ramirez, 80.) - Maiga (Szevikjan, 74.), Abu Fani - Traoré (Kodro, 74.), Zachariassen (Makreckis, 16.), Marquinhos - Varga B.
 

A döntőt május 15-én rendezik a Puskás Arénában.