Vágólapra másolva!
Amióta kiderült, hogy Jürgen Klopp távozik a Liverpool vezetőedzői posztjáról, mindenki azt találgatja, a következő szezontól ki vezeti majd az angol csapatot, most pedig újabb név került a kalapba.

Holland edzője lehet a Liverpoolnak

Jürgen Kopp bejelentése óta folyamatosan olvashatjuk a lehetséges utódok neveit, de folyamatosan hullanak is ki az edzők nevei a jelöltek közül. Először Xabi Alonso neve került elő, aki játszott a Liverpoolban és az egyik legtehetségesebb edzőnek tartják, de ő kijelentette, marad a bajnok Bayer Leverkusen csapatánál. Azóta szóba került a Sporting edzője, Rúben Amorim is, de úgy tűnik, ő is marad jelenlegi csapatánál, valamint a Brighton olasz menedzsere, Roberto De Zerbi is ott n a jelöltek között.

Feyenoord Rotterdam v NEC Nijmegen: Final - Dutch TOTO KNVB Cup
Arne Slot lehet a befutó Liverpoolban
Fotó: NurPhoto via AFP / Marcel van Dorst

A legújabb név a listán a Feyenoord holland edzőjéé, Arne Sloté,

 aki nyert bajnoki címet az előző szezonban a rotterdamiakkal és karakteres, támadófocit játszik a csapatával. Angol sajtóhírek szerint a sportigazgató, Michael Edwards vezetésével megindult, Jürgen Klopp pótlását célzó folyamatban előkelő helyen áll a jelöltek között a holland szakember.

 

Már megindultak a tárgyalások

A 45 éves Arne Slot folyamatos sikereket ér el a Feyenoord edzőjeként, mióta átvette Dick Advocaat helyét 2021-ben és nem költhet el általában túl sok pénzt a csapat megerősítésére. Slot korábban az AZ Alkmaart vezette, a rotterdami csapattal pedig ott volt a Konferencia-liga első döntőjében. Slot első szezonjában bronzérmes lett a bajnokságban a csapattal, a második szezonjában bajnok lett a csapat, a harmadikban pedig már megnyerte a Holland-kupát.

Slottal Fabrizio Romano információi szerint már tárgyaltak is az angolok, de még nem született megegyezés, viszont újabb tárgyalásokról állapodtak meg. Slot kelendőnek számít az edzők között, a hírek szerint a Tottenham kereste előző nyáron, most pedig a Liverpool mellett a Barcelona, a Bayern München és a Milan is érdeklődik iránta, de még két évig szerződés köti jelenlegi csapatához, így aki szerződtetni akarja, fizetnie kell majd a hollandoknak, de azt egyelőre nem tudni, mennyit.

 

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.