Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság egyik slágertémája, hogy vajon ki lesz nyártól a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool edzője, miután a szezon végén Jürgen Klopp távozik a csapat éléről. Sokan egy szupersztár edző érkezését várják a Mersey-partra, azonban a klub vezérigazgatója most arról beszélt, hogy bátor döntés kell hozniuk, nem pedig népszerűt, amikor az új edző kinevezéséről van szó.

Amikor az új edző kinevezéséről kérdezték Michael Edwardst, a Liverpool vezérigazgatója azt mondta, bátrabbnak kell lenniük a népszerűségnél. A vezető nyilatkozatából arra lehet következtetni, hogy korántsem biztos, hogy a Liverpool kispadjára nyáron egy nagyágyú fog leülni.  Miután Jürgen Klopp bejelentette távozását, sokan biztosra vették, hogy a német bajnok Leverkusen edzője, a baszk Xabi Alonso lesz a Liverpool új edzője. A korábbi spanyol világ- és Európa-bajnok játékos azonban úgy döntött, hogy egy évet még biztosan marad a Leverkusennél.

Ezt követően a portugál Sporting 39 éves edzőjét, Rúben Amorim nevét dobták be legesélyesebb utódként, azonban a portugál szakember cáfolta, hogy tárgyalt volna a Liverpoollal, a The Athletic pedig azt írja, hogy a West Ham Unitednél is felmerült a neve. 

Rúben Amorim továbbra is esélyes a Liverpool kispadjára
Fotó: AFP

Az egyik legnagyobb esélyesként a Brighton olasz edzőjét, Roberto De Zebrit emlegetik, aki az előző szezonban érkezett a Premier League-be, és akkora hatást gyakorolt a csapatára, hogy azóta rengetegen kezdték másolni a Sirályok játékát. 

De Zerbi érkezésére sokan csettintenének, különösen azért, mert az olasz szakembert állítólag az FC Barcelona és a Bayern München is édesgeti. 

Ők voltak az esélyesek, de vajon kik lehetnek azok az edzők, akiknek a kinevezése bombameglepetés lenne? Az egyik bizonyára a Brentford edzője, Thomas Frank lenne. Az 50 éves dán szakember 2018 októbere óta irányítja a Brentfordot, vezetésével a csapat 2021-ben feljutott a Premier League-be, és azóta is stabil középcsapatnak számít. Frank kinevezése azért is lenne logikus lépést, mert a Brentford vezetősége adatalapon dolgozik, akárcsak a Liverpool stábja, amelyben sokan nagyra tartják a dán edzőt. 

Brentford FC v Sheffield United - Premier League
Thomas Frank a Premier League egyik legszimpatikusabb edzője
Fotó: NurPhoto via AFP

Utoljára maradt egy név, akire valószínűleg senki nem gondol Liverpoolban. Ő José Mourinho. A portugál szakember legutóbb az AS Roma vezetőedzője volt, de a klub január 16-án bejelentette, hogy közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozik. Mourinho éppen csak távozott Rómából, a hírek arról szóltak, hogy máris megvan az új csapata, amely a szaúdi ligában szereplő Al-Sabab. Azonban a portugál tréner mégsem került oda. Azóta szóba hozták a Bayern Münchennel is, miután kiderült, hogy a nyáron Thomas Tuchel távozik. 

Mourinho jelenleg munka nélkül van. Március végén az újságírók elcsípték a MotoGP-versenysorozat portugáliai állomásán, Portimaóban, ahol a következőket mondta:

Nem tudok semmit a Bayern München érdeklődéséről. Jelenleg szabad vagyok, de a nyártól újra szeretnék edzősködni

 – idézi a Magyar Nemzet Mourinhót, akit arról is kérdeztek, hogy vállalna-e újra munkát szülőhazájában. 

„Soha ne mondd, hogy soha, különösen a labdarúgásban. 

A futball az életem, bármelyik csapatot hajlandó vagyok elvállalni, éppen ezért nem zárok ki semmilyen lehetőséget. Nagyon szeretnék már visszatérni

 - mondta a portugál tréner, aki vasárnap váratlanul feltűnt a lelátón a Fulham-Liverpool mérkőzésen. 

Ezt követen rögtön beindultak a találgatások, hiszen a Liverpool éppen vezetőedzőt keres a szezon végén távozó Jürgen Klopp helyére, de Mourinho kinevezése már csak azért is bombameglepetés lenne, mert a portugál edző a Manchester Unitedtól való kirúgása óta minden állomáshelyén megbukott, ráadásul minden csapatánál toxikus légkört teremtett az öltözőben, aminek az lett az eredménye, hogy a saját játékosai buktatták meg. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.