Vágólapra másolva!
A szombaton a 35. bajnoki címét ünneplő Ferencváros labdarúgócsapatának brazil játékosa, Marquinhos a közösségi oldalán elárulta, hogy szívesen lenne a magyar válogatott játékosa.

A Kisvárda elleni pontszerzéssel a Ferencváros szombaton megvédte a címét a labdarúgó OTP Bank Ligában. Az NB I megnyerésében nagy szerepe volt a csapat brazil légiósának, Marquinhos pedig a meccs másnapján a közösségi oldalán arról írt, hogy szívesen lenne a magyar válogatott tagja. Mindezt a Hungarian Football Xtra X-oldalán tette, egy olyan poszt alá, amelyben közölték Marquinhos kiváló statisztikáját, és ahol több hozzászóló is szerette volna Marco Rossi együttesében látni őt.

Football, foci, mérkőzés, játék, meccs, Ferencváros, TC,  Kisvárda, OTP, Bank, Liga, 29., forduló, Groupama, Aréna, magyar válogatott
A Fradi 35. bajnoki címéhez az a Marquinhos is nagyban hozzájárult, aki magyar válogatott lenne
Fotó:  Polyák Attila - Origo

Marquinhos magyar válogatott lenne

„Megvan ez a vágyam, hogy magyar válogatott legyek" – írta José Marcos Costa Martins, azaz Marquinhos, amely bejegyzést nagy örömmel fogadtak a rajongók – vette észre az nb1.hu. A brazil focistának nincsenek magyar felmenői, ennek ellenére mivel a brazil válogatottban (még utánpótlás szinten) sem szerepelt, így elméletileg megvan a lehetősége arra a jövőben, hogy valóban a magyar nemzeti csapatban játsszon.

A 24 éves balszélső 2022 februárjában igazolt a Fradi csapatához Brazíliából, a szerződése pedig 2026 nyaráig szól. Marquinhos az NB I idei szezonjában 25 bajnokin 6 gólt és 8 gólpasszt jegyzett, és a Konferencia-ligában is az egyenes kieséses szakaszig segítette a magyar bajnokot.

Kapcsolódó cikkek