Vágólapra másolva!
Óriási botránnyal ért véget a portugál focibajnokság élvonalában rendezett Chaves-Estoril alsóházi rangadó. A rendes játékidő ráadásának perceiben ugyanis néhány hazai drukker már nem bírta elviselni a feszültséget, és a pályára rohant, ahol azonban a vártnál keményebb ellenállás fogadta őket.

Bizonyára sokan emlékeznek még, mekkora balhé lett belőle, amikor a török Süper Lig rangadóján a Trabzonspor huligánjai a pályán támadtak rá a Fenerbahce játékosaira. Akkor az isztambuli csapat focistái felvették a kesztyűt, és többen is keményen odacsaptak a drukkereknek. Most Porguliában játszódott le egy hasonló jelenet.

A 18 csapatos élvonalban a kiesés ellen már alighanem reménytelenül küzdő Chaves az utolsó szalmaszálak egyikébe kapaszkodó Estorilt látta vendégül vasárnap délután. A hazai csapat hiába vezetett 1-0-ra, a második félidőben fordítottak a vendégek, amit a lefújáshoz közeledve egyre nehezebben viseltek a hazaiak, akik közül a 93. percben többen is a pályára rohantak, egyikük rá is támadt az Estoril brazil kapusára, Marcelo Carnéra. Aki azonban nem volt reste megvédeni magát, és még segítsége is akadt portugál csapattársa, a védő Pedro Alvaro személyében.

A rendezők és a játékvezető végül nagy nehezen rendet tettek, a bíró pedig úgy látta jónak, ha két keménykedő futballista nem a pályán fejezi be a meccset, mindkettőjüknek piros lapot adott.

A hazai csapat pedig élt a kettős emberelőnnyel, és a meccs 110. percében megszerezte - a vélhetően semmire sem elég egy pontot érő - egyenlítő gólt, így a végeredmény 2-2 lett.

Kapcsolódó cikkek: