Vágólapra másolva!
A spanyol élvonalban szereplő Athletic Bilbao labdarúgója, Raúl García bejelentette, hogy a szezon végén visszavonul.

Az Athletic Bilbao a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a 37 éves játékos 19 szezon után végleg befejezi profi pályafutását. García eddig 602 mérkőzésen lépett pályára a La Ligában, amivel Andoni Zubizarreta és Joaquin Sánchez mögött a harmadik helyen áll élvonalbeli örökranglistán.

Athletic Club v RCD Mallorca - Copa del Rey
Raúl García befejezi pályafutását a szezon végén
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

A júliusban 38. életévét betöltő rutinos középpályás 2004-ben mutatkozott be a La Ligában az Osasuna színeiben, majd az Atlético Madridhoz igazolt, ahol Európa-ligát, spanyol bajnokságot, kupát és két európai Szuperkupát, valamint két Spanyol Szuperkupát is nyert, míg a mostani idényben az Athletic Bilbaóval hódította el a Spanyol Kupát. 

Minden sorozatot figyelembe véve García 811 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 148 gólt szerzett. A spanyol válogatottban összesen két alkalommal szerepet.

A klub közleménye szerint García alapos megfontolás után hozta meg a döntését.

Mindennek vége van egyszer. Meg kell élni a pillanatot, akárcsak 20 éves koromban. Amikor el kell jönnie, akkor majd befejezem, de nem akarom, hogy ez elterelje a figyelmemet

 - magyarázta Raúl García a spanyol kupa döntő előtt a Marcának adott interjújában.

García búcsúmeccsére május 12-én, a nevelőklubja, vagyis az Osasuna ellen kerül sor, ahol utoljára fogja csapatkapitányként vezetni az Athletic Bilbaót.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.