Vágólapra másolva!
A VFL Wolfsburg női labdarúgócsapata nyerte meg a női Német Kupát, miután a csütörtöki döntőben 2-0-ra legyőzte a Bayern München együttesét.

A kölni RheinEnergieStadionban megrendezett Német Kupa-döntő előtti hétvégén nagy volt a boldogság a Bayern München női csapatánál, ugyanis a bajor csapat bebiztosította a bajnoki címét a Bundesliga 2023-24-es idényében. A Bayernnek ráadásul a teljes szezonban egyetlen veresége volt, az Ajax elleni, idegenbeli Bajnokok Ligája-csoportmeccsen, így egyértelműen favoritként várhatták a tavalyi BL-döntős VFL Wolfsburg elleni finálét.

VfL Wolfsburg, Maria Luisa Grohs, Bayern München, női foci, Német Kupa
A Bayern a szezonbeli második vereségét szenvedte el, épp a Wolfsburg elleni Német Kupa-döntőben
Fotó: Fabian Strauch / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Bayern elbukta a Wolfsburg elleni kupadöntőt

A Wolfsburg azonban meglepte a münchenieket, és 2-0-ra megnyerte a csütörtöki döntőt, ezzel pedig sorozatban a 10.(!) Német Kupa-trófeáját hódította el a csapat. A sikerhez az is kellett, hogy 

a bajorok 22 éves, német utánpótlás-válogatott kapusa, Maria Luisa Grohs a 14. percben egy hatalmasat hibázzon, Jule Brand lövésénél ugyanis gyakorlatilag beengedte a labdát a saját kapujába. 

A német Bild kiemelte, hogy ezek nem a müncheni kapusok napjai, ugyanis szerda este a férfi Bajnokok Ligája elődöntőjének 88. percében Manuel Neuer követett el tőle szokatlan mértékű hibát, és Vinícius Júnior lövése után Joselu elé ejtette a labdát. Az akkor az egyenlítést jelentette a Real Madrid számára, de végül Joselu a 91. percben is betalált, így végül a visszavágó megnyerésével a spanyol rekordgyőztes jutott be a Borussia Dortmund elleni, június 1-jei fináléba.

A Wolfsburg és a Bayern női Német Kupa-döntőjén Brand után a holland Dominique Janssen volt eredményes egy szögletet követően a 40. percben, és ezzel végül ki is alakult a 2-0-s végeredmény. 

A Bayern München női labdarúgócsapata így továbbra is egyszeres Német Kupa-győztesnek mondhatja magát, az eddigi egyetlen trófeát még a 2011-12-es idény végén hódította el a bajor klub. A Wolfsburg pedig sorozatban tehát a 10., összességében (az elmúlt 12 éven belül) a 11. kupagyőzelmét aratta, amivel tovább őrzi a helyét az örökranglista élén.

Kapcsolódó cikkek