Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Mint ismert, a szerb Dejan Sztankovics a Paks elleni kupadöntős vereség után távozott a magyar bajnok Ferencváros éléről, és aláírt az orosz Szpartak Moszkva együttesével. A szerb szakember távozása óta a szurkolók folyamatosan találgatják, hogy ki lesz a Fradi edzője a következő szezonban. Az egyik nagy esélyesnek a lengyel Marek Papszun tűnt, azonban az egykori történelem-testnevelés szakos tanár most elkötelezte magát új csapatához.

Magyarországon eddig kevesen ismerték a lengyel edzőnek a nevét, de Kubatov Gábor minap tett nyilatkozatában tett rá egy utalást. 

Folyamatosan nézem az edzői piacot, érdekel, hogy ki mit csinál. Lengyelországban van most egy csodaedző, aki tornatanárból lett fantasztikus szakember. Nagyon okos és nagyon jó szisztémát rakott össze

 – mondta Kubatov Gábor az M4 Sportnak adott interjújában. 

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke
Fotó: Hirling Bálint - Origo

A Fradi elnökének nyilatkozata után sokan rájöttek, hogy Marek Papszunról van szó, aki egy történelem-testnevelés szakos tanár, aki otthagyta a hivatását és edzőnek állt.

A 49 éves szakember a lengyel bajnokságban kétszer is ezüstérmet szerzett a Raków Czestochowa csapatával. Majd jött a 2022-23-as bajnokság, amikor ez a csapat nyerte meg az aranyérmet Lengyelországban.

Marek Papszun egyedi munkamódszerekkel dolgozik. a csapatánál bevezette, hogy a játékosoknak minden meccs után meg kellett írniuk egy riportot, sok kérdésre válaszolva kellett ezt megtenniük. Azt is el kellett mesélniük, hogyan élték át az adott mérkőzést, mi volt a meccsen a legjobb vagy legrosszabb pillanatuk.

A lengyel szakember tavaly nyáron köszönt el a Raków Czestochowa csapatától, egy évet pihent és közben várt a nagy dobásra. Aznap kedden reggel eldőlt a sorsa, ugyanis korábbi csapata a hivatalos honlapján tudatta, hogy Papszun visszatér a kispadra és kétéves szerződést kötött a Raków együttesével. 

FerencvárosÚjpest, Ferencváros, Újpest, FTC, labdarúgás, nb1, vége, ünnep
A Ferencváros vasárnap ünnepelte 35. bajnoki címét
Fotó: Origo - Polyák Attila

A lengyel csodaedzőről tehát lemaradt a Fradi, de Kubatov Gábor azt is megjegyezte, hogy az orosz bajnokságban is vannak olyan edzők, akik szervezett játékot tudnak összerakni és illenének a Fradi kispadjára. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről