Vágólapra másolva!
Elképesztő, mondhatni egyedülálló események játszódtak el egy svéd alsóbb osztályú focimeccsen, a történet pedig a mai napig nem ért véget. A kapus ugyanis a mérkőzés közben ment ki a mosdóba, ám ezt senki nem vette észre, a csapata pedig gólt is kapott. Most mindenki egymásra mutogat.

Az eset még április 26-án történt, amikor a svéd harmadosztályban találkozott egymással a Sunnanå és az Infjärden. 

Sunnanå, Infjärden
A kapus kiszaladt a vécére, a csapata gólt kapott
Fotó: expressen.se/

A találkozón 4-3-ra vezetett a Sunnanå amikor a meccset havazás miatt leállították - igen, április végén... -, hogy letakarítsák a pályát, mert a vonalakat nem lehetett látni már.

Kiszaladt a vécére, közben gólt kapott a kapus

A Piteå-Tidningen és az Aftonbladet beszámoja szerint a rövid szünetet kihasználva a Sunnanå kapusa, Adam Vidmark kiment a mosdóba. Amíg a vécén volt, hallotta, hogy a játékvezető fütyül, hogy folytatódhat a mérkőzés.

A Sunnanå szögletrúgást végzett, de 

az Infjärden kontrázott, és gólt szerzett, mielőtt Vidmark visszaért volna a kapujába.  A játékvezető először megadta a gólt, végül azonban érvénytelenítette.

 Több gól nem esett is esett a mérkőzésen, így 4-3 lett a vége.

"Nem lehetett annyira sietni, amennyire szerettem volna. De így is siettem, ahogy csak tudtam. Amikor kijöttem, látom, hogy megy a meccs. Pánik volt. Erre nem számítottam

mondta a kapus a Piteå Tidningnek. - Nem igazán tudom, hogy helyes volt-e a döntés, a bírón múlik. Akárhogy is, ez valószínűleg egy egész életére szóló emlék lesz – tette hozzá Vidmark.

Ám itt még nincs vége a sztorinak. Az Infjärden nem hagyta annyiban és óvást nyújtott be. A svéd hírek szerint három lehetőség valamelyike ​​elképzelhető: a végeredmény 4-4-re módosul, a 70. percben döntetlennel folytatják a mérkőzést, vagy újrajátsszák az összecsapást.

„Ötven éve foglalkozom futballal, de még soha nem láttam ekkora hülyeséget. Beteg. Ez nem lehet más, mint gól” – mondta az Infjärden edzője, Per-Anders Blind az Aftonbladetnek.

A gólszerző Linus Olsson sem hagyta szó nélkül az esetet:

"Életem legfurcsább gólja lehet. Azt gondolom, hogy eredményes lesz az óvás" - mondta a játékos.

Ezzel szemben Sunnanåban biztosak abban, hogy a játékvezetői döntés érvényben marad.