Megint megalázta a Barcelonát a La Liga csodacsapata - bajnok a Real Madrid!

Vágólapra másolva!
A La Liga 34. fordulójának rangadóján a Girona hazai pályán 4-2-re legyőzte a Barcelonát, ezzel biztossá vált, hogy a Real Madrid megnyerte a spanyol bajnokságot.

Megint legyőzte a Girona a Barcelonát, bajnok a Real Madrid

A Real Madrid szombaton 3-0-ra győzött a Cadiz ellen hazai pályán, így Carlo Ancelotti együttese már a 34. fordulóban bebiztosíthatta bajnoki címét. Ehhez arra volt szüksége a Realnak, hogy a Barcelona ne nyerjen a Girona elleni rangadón. A La Liga meglepetéscsapata ősszel idegenben 4-2-re legyőzte Xavi együttesét, a hazai mérkőzést azonban a Barca kezdte jobban, amely már a 3. percben vezetést szerzett Andreas Christensen remekbe szabott góljával, a dán védő mellel vette át a labdát, majd remekül lőtte ki a jobb alsó sarkot.

Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, mert a katalán meglepetéscsapat egy perccel később egyenlített, az ukrán Artem Dovbik egy bal oldali beadás után közelről a léc alá fejelt.

A félidőre a Barcelona vonulhatott előny birtokában, a Valencia ellen mesterhármasig jutó Robert Lewandowski 11-esből szerzett újra vezetést csapatának.

Girona, Barcelona
Másodszor is legyőzte a Girona a Barcelonát a szezonban
Fotó: AFP (Photo by LLUIS GENE / AFP)

A második játékrész nagy fordulatot hozott, mert a Girona megfordította a meccset. A 65. percben Dovbik önzetlen passza után Portu egyenlített, három perccel később pedig Miguel Gutierrez megpattanó lövésével már a hazaiak vezettek. A 75. percben láthatták a szurkolók a meccs legszebb gólját, Portu éles szögből, kapásból lőtte ki nagyon precízen a jobb alsó sarkot.

A Girona a szezonban másodszor is 4-2-re legyőzte a Barcelonát, ezzel fel is jött a tabella második helyére, megelőzve katalán riválisát. 

Az eredménynek a Real Madrid örülhetett a legjobban, ezzel ugyanis biztossá vált, hogy a fővárosi együttes megszerezte története 36. spanyol bajnoki címét.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.