Vágólapra másolva!
Hosszan tartó betegség után 85 évesen meghalt Karl-Heinz Schnellinger, az egykori világbajnoki ezüst- és bronzérmes német labdarúgó.

Karl-Heinz Schnellinger 1958 és 1971 között 47 alkalommal szerepelt a nyugatnémet válogatottban, egy gólt szerzett a nemzeti csapatban. Az egykori kiváló hátvéd 1966-ban világbajnoki ezüst-, 1970-ben bronzérmet nyert a válogatottal.

Schnellinger haláláról az olasz média számolt be, amit aztán az egykori kiválóság családja is megerősített. A korábbi német válogatott labdarúgó a milánói San Raffaele kórházban halt meg. Állítólag már hosszabb ideje betegséggel küszködött. 

Schnellinger márciusban ünnepelte 85. születésnapját családjával Milánóban, ahol egészen a haláláig élt. A német védő 1965-ben igazolt az AC Milanhoz, amelyben 1974-ig játszott. Távozása után az AC Mantua és az AS Roma csapatában is szerepelt.

1970 FIFA World Cup in Mexico: Germany - England (3:2)
Karl-Heinz Schnellinger volt a német hőse az évszázad meccsének
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Schnellingert az 1970-es világbajnokságon szerzett gólja tette híressé, amikor az olaszok elleni elődöntőben 1-0-s olasz vezetésnél a 92. percben sikerült egyenlítenie. Az hosszabbításban aztán potyogtak a gólok az "évszázad meccsének" nevezett találkozón, melyet aztán az olaszok 4-3-ra megnyertek, de a döntőben aztán 4-1-re kikaptak a braziloktól. 

Karl-Heinz Schnellinger 1962-ben bajnoki címet nyert az 1.FC Köln csapatával, ráadásul megválasztották az év játékosának is. A legnagyobb sikereit az AC Milannal érte el, amellyel egy bajnoki címet, egy BEK-győzelmet, két KEK-et és négy Olasz-kupát nyert. 

A bal lábas védőt Olaszországban csak "Volkswagennek" becézték a megbízhatósága miatt.