Építészmérnök lenne az olasz csatár, de az érettségit sem tudja letenni

AC Milan v Empoli - Serie A AC Milan Milan Milano Serie A Calcio Soccer Italy Calciatore SPORT Italia Fabio Borini
Fabio Borini #11 of AC Milan celebrates a goal that was later disallowed by the VAR during the serie A match between AC Milan and Empoli FC at Stadio Giuseppe Meazza on February 22, 2019 in Milan, Italy. (Photo by Giuseppe Cottini/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
 

Az egyszeres olasz válogatott támadó, Fabio Borini, aki karrierje során megfordult többek között a Chelsea-ben, a Liverpoolban és az AC Milanban, most pedig a Hellas Verona játékosa a Corriere della Sera című lapnak mesélt terveiről, illetve az előtte álló nehézségekről.

"A karantén alatt rengeteget tanultam, hogy le tudjak vizsgázni geometriából.

Olyan edzőközpontokat szeretnék tervezni, amelyek egyszerre felelnek meg a klub, a játékosok és a szakmai stáb igényeinek" – vázolta elképzeléseit a 29 éves játékos.

Fabio Borini 2019 februárjában egy Empolinak lőtt gólját ünnepli Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Cottini/NurPhoto/Giuseppe Cottini

Megtette az első lépést, hiszen beíratkozott a Cantúban lévő Istituto Sant'Elia nevű műszaki szakközépiskolába. A második lépés azonban nem akar összejönni: előbb a koronavírus-járvány, majd az azzal együtt járó karantén, annak feloldása után a Serie feszített programja nem tette lehetővé, hogy levizsgázzon. A klubja nem engedte el a kijelölt vizsganapokon, az iskola pedig nem hajlandó külön az ő számára kijelölni egy alkalmas vizsganapot. Ráadásul most már a tanárok is nyári szabadságukat töltik, így végképp ellehetetlenült Borini helyzete.

– háborgott a támadó, aki augusztus 20-án levizsgázhatna éppen egy másik iskolában, csakhogy ott nem hajlandóak fogadni "külsősöket".

"Keményen tanultam, erre nem hagyják, hogy levizsgázzak, amivel azt kockáztatom, hogy elveszítek egy évet. Előbb a Covid, aztán a bajnokság, most meg a nyári szünet. Pedig ez egy jó év volt számomra. A következő szezonban viszont nem tudom, hol fogok játszani, lehet, hogy külföldön. Szóval sokat veszítek, ha most nem tudok levizsgázni" – mondta.

Nem gyakori, de azért Borini nem az első focista, aki sokat tanul. A korábbi francia válogatott Mathieu Flamini egy biokémiai cég alapítója, a világbajnok védő, Giorgio Chiellini közgazdászként szerzett doktori címet. De friss példa a Premier League-be kedden feljutott Fulham hősének, a Brentford ellen 2-1-re megnyert play-off döntőben két gólt szerző Joe Bryan esete, aki a karantén alatt tévézés helyett rengeteget olvasott, főleg a társadalmi és szociológiai témákban.