Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban április 23-án kezdődött az év egyik legfontosabb eseménye, a profi amerikaifutball-liga (NFL) játékosbörzéje, azaz a draft, amelyet a történelem során először - a koronavírus-járványra való tekintettel - online rendeztek meg.

A választást a Cincinnati Bengals kezdhette, és Joe Burrow irányítóval erősítették a csapatukat. Az LSU egyetemi együttesétől érkező 23 éves játékossal kapcsolatban a szakértők kiemelték, hogy minden adottsága megvan ahhoz, hogy igazi klasszis sztárrá váljon a saját posztján és a Bengals hamarosan nyerni fog vele (a 2019/2020-as szezont a csapat mindössze 2 győzelemmel és 14 vereséggel zárta).

A kiváló fizikai adottságokkal rendelkező 191 cm magas és kereken egymázsás sportoló

2019-ben az utolsó LSU-s idényében több mint 5 600 yardot passzolt, 60 touchdown átadást jegyzett és győzelemre vezette csapatát a 2020-as nemzeti egyetemi bajnoki döntőn.

A második kiválasztott a 2019/2020-as egyetemi idényében az Ohio színeiben elnyerte a legjobb védekező játékosnak járó díjat. Chase Young hihetetlen atlétikus képességekkel rendelkezik erő és sebesség terén. A 120 kilós "szörnyeteg" a Washington Redskins együttesét erősíti.

Harmadikként szintén egy Ohio egyetemen szereplő játékos kelt el, Jeff Okudah. A cornerback poszton szereplő 21 éves sportolót 2019-ben védekező teljesítménye miatt beválasztották a legjobb egyetemi amerikaifoci All-Star csapatba. Okudah a Detriot Lionsnál folytatja a pályafutását.

Negyedikként a támadófalban játszó Andrew Thomas került kiválasztásra a New York Giants által. A 21 éves, 196 cm magas óriás kiváló atlétikus képességekkel rendelkezik és mellette rendkívül gyors is.

Az ötödik kiválasztott egy újabb irányító, név szerint az Alabamai egyetem korábbi kiválósága, Tua Tagovailoa lett. A 22 éves sportoló mostantól a Miami Dolphins együttesében szerepel majd. A nagyszerű képességekkel rendelkező játékosnak minden esélye megvan, hogy az NFL-ben is sztárrá váljon, ebben a sérülékenysége lehet a legfőbb akadály.

Az Alabamát a kispadról a nemzeti bajnokság döntőjébe vezető Tagovailoának már eltörött az ujja, sérült volt a jobb térde, a csípője és többször is gond volt a bokájával egyetemi karrierje alatt.

A hatodik helyen szintén egy irányító kelt el Justin Herbert személyében, aki a Los Angeles Chargersnél veheti át a stafétabotot a nyáron 16 szezon után távozó Philip Riverstől. Az Oregon egyetem korábbi sztárjának legnagyobb erőssége a páratlan karereje lehet a jövőben.

A hetedik helyen választó Carolina Panthers a védőfalát szerette volna megerősíteni, amelynek közepére Derrick Brown érkezett. A futás elleni védekezésben remekelő 196 centi magas és 144 kilós óriás az Auburn egyetemen pallérozódott.

Nyolcadikként kelt el a draft egyik legérdekesebb játékosa, Isaiah Simmons. A szakértők igazi hibridként tartják számon, aki a védelemben több pozícióban is bevethető. Az Arizona Cardinals eldöntheti majd, hogy linebackerként vagy safetyként akarja használni a börze legnagyobb jolly jokerét.

A Jalem Ramseyt és AJ Bouye-t is elveszítő Jacksonville Jaguars a lyukas cornerback-sorát foltozta be a kilencedik helyen kiválaszott CJ Hendersonnal. Emberezésben és zónázásban is tökéletesen használható, azonban a szerelési képességén van még mit fejlesztenie. Amennyiben sikerül, a jövőben akár az NFL egyik legjobbja is lehet saját posztján.

A 10. helyen a Cleveland Browns a legnagyobb gyengepontjának számító támadófalba választott új játékost, méghozzá Jedrick Willst. Ő lehet az, aki Baker Mayfield vakoldalát védi a következő évek során, a szakértők szerint ugyanis ott is meg fogja állni a helyét.

Az első körben az alábbi választások történtek: