Vágólapra másolva!
86 éves korában meghalt a Raiders legendás játékosa, Jim Otto - jelentette be az NFL-klub a közösségi oldalán. A kiváló center - aki first-ballot Hall of Famer és az NFL 100. évfordulós álomcsapatának tagja - halálának okát nem közölték.

Jim Otto - aki a jellegzetes, a védjegyének számító dupla nullás „00” mezt viselte - , zsinórban 210 mérkőzésen keresztül kezdő volt (franchise rekord), 15 év alatt kilenc All-Pro tagságot tudhatott magáénak, majd háromszoros Pro Bowl center volt, miután az AFL és az NFL egyesült - számolt be a New York Post.

Jim Otto
Meghalt a Raiders legendája, Jim Otto
Fotó: X

„Gyakran úgy tekintettem a futballista létére, mintha gladiátor lennék” – mondta Jim Otto a Bleacher Reportnak még 2009-ben.

„A center képességei tökéletesek voltak” – mondta korábban a Raiders Hall of Fame edzője, a néhai John Madden . „Ő egyike volt azoknak a srácoknak, akik soha nem akarták befejezni a játékot.

1980-ban választották be a Hírességek Csarnokába Jim Ottót, öt évvel a visszavonulása után. Kulcsfigurája volt az AFL-bajnoki címet nyerő és a 2. Super Bowlon végül elbukó gárdának is.

„A kiválóság iránti elkötelezettség, a büszkeség és a kiegyensúlyozottság mintaképe. Több mint egy évtizeden át ő volt a kiválóság mércéje, amellyel a centereket értékelték a profi futballban” – mondta a néhai Raiders Hall of Fame, tulajdonos, Al Davis.

Otto egészségét alaposan tönkretette a foci, több mint 70 műtéten esett át, 2007-ben amputálták a jobb lábát. Elmondása szerint legalább 20 agyrázkódása volt, ami miatt problémái voltak idősebb korára.