Így készül a legfinomabb édes, mégis egészséges reggeli

bananostortilla bananos tortilla
Fotó: Natalia Wimberley
Vágólapra másolva!
A tortillalap napjainkban nagyon kedvelt alapanyag, hiszen kreatív, laktató és egészséges ételek készíthetők belőle. A sütőben ropogósra és olvadósra sült quesadilla, a gyorsan feltekert wrap pedig nem csupán ebédre, vagy vacsorára, hanem napindító étkezésnek is kiváló. Mutatjuk, hogyan.
Vágólapra másolva!

Aki igazán ütős reggelire vágyik, az készítsen mogyoróvajjal megkent tortillába tekert banánt, olajos magvakkal, áfonyával és esetleg sajttal. A végeredmény egy egyedi ízvilágú finomság lesz, ami ráadásul igazi energiabomba, tehát tökéletes napindító étel. 

Hogy mitől egészséges ez a reggeli? Nos, a sajt vitaminokban gazdag fehérjeforrás, amihez még hozzájön a banán, ami káliumban, C- és B-vitaminokban gazdag, és a mogyoróvaj, ami magnéziumban, E- és B6-vitaminba bővelkedik. 

Az áfonya az egyik leggazdagabb antioxidánsokban, természetesen édes, így fontos része az egészséges étrendnek.

bananostortilla bananos tortilla
A tortillalap napjainkban nagyon kedvelt alapanyag, hiszen kreatív, laktató és egészséges ételek készíthetők belőle.
Fotó: Natalia Wimberley / Shutterstock/

​Banános tortilla

​Hozzávalók:

  • 1 ek. vaj
  • 2 db banán
  • 2 db tortillalap
  • 2 ek. natúr mogyoróvaj
  • 10 dkg sajt
  • 1 kis tálka áfonya (friss vagy fagyasztott)
  • dió, mogyoró, mandula (ízlés szerint)Elkészítése:
  1. A banánt meghámozzuk, felszeleteljük, megszórjuk barna cukorral és kevés vajon aranybarnára pirítjuk.
  2. A tortillalapot egy serpenyőben megmelegítjük, majd megkenjük a mogyoróvajjal. A sajtot kockákra vágjuk és a banánnal rétegezve a lapra halmozzuk. Megszórjuk az áfonyával és a durvára tört dióval (mogyoróval, mandulával). Összetekerjük és már fogyaszthatjuk is.

Ha további ínycsiklandó receptekre kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!