Ezért fogyasszunk több rukkolát

rukkola
Többek között A-, K-, C-, B-vitaminban gazdag
Vágólapra másolva!
Amikor felmerülnek a zöld leveles zöldségek, a legtöbbünknek a spenót és a kelkáposzta jut az eszébe. A rukkola kevésbé örvend nagy népszerűségnek, jellegzetes borsos ízét kevesen kedvelik. Pedig valójában könnyű beépíteni az étrendbe, ráadásul számos egészségügyi hatása is van fogyasztásának. Ezeket gyűjtöttük össze.
Vágólapra másolva!

Kattintson a képre galéria nyílik!

szilvás receptötlet
rukkola
rukkola
rukkola
rukkola
rukkola
rukkola
szilvás receptötlet
rukkola
rukkola
rukkola
rukkola
rukkola
rukkola
szilvás receptötlet
rukkola
rukkola
rukkola
rukkola
rukkola
rukkola

Hogyan fogyasszuk?

Locsoljuk meg olívaolajjal, citromlével, szórjuk meg sóval és borssal, majd forgassunk bele apróra vágott sajtokat. Kész is a finom és egészséges saláta!

Vagy próbáljuk ki a rukkolás szilvasalátát! A rukkolát keverjük össze szilvaszeletekkel, szórjuk meg szezámmaggal, hagymával, sóval, borssal, reszelt sajttal, és locsoljuk meg mézzel.

A rukkola kiváló kiegészítője továbbá a pizzáknak. Belekeverhetjük levesekbe, krémlevesekbe, hozzáadhatjuk a pesztóhoz, kicsit megpárolva a grillezett húsok mellé is kiváló. Fogyaszthatjuk turmixok és szendvicsek alapanyagként, illetve péksüteményekbe sütve is.