3 trükk, amivel még finomabb lesz a palacsinta

palacsinta, nagymama
palacsinta
Vágólapra másolva!
A palacsinta összetevői és elkészítésének módjai aszerint változik, hogy melyik országban készítik, de a tésztája szinte az összes variációnál könnyedén elkészíthető, így nem csoda, hogy közszeretettel fogyasztják reggeli vagy desszert gyanánt is. Nem árt, ha a következő három praktikát megfogadjuk sokkal jobb lesz a végeredmény – ígéri a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

A neves gasztronómiai portál a következő praktikákat javasolja a tökéletes végeredmény eléréséhez:

  • Ha egy klasszikus édes palacsintát készítenénk, akkor tegyünk a tésztába egy kevés olajat, vaníliás cukrot és pudingport, így még finomabb lesz, ráadásul a szakadás veszélye is minimálisra csökken.
  • Sokkal jobb lesz a palacsinta tésztája, ha a tejen kívül szódát vagy szénsavas ásványvizet is használunk hígításhoz fele-fele arányban. Így azon túl, hogy vékonyabb lesz, sütés közben nehezebben fog leragadni a tészta. Aki tejérzékeny, az nyugodtan hagyja ki ezt a hozzávalót, nélküle is működni fog a recept.
  • A palacsinta tésztájának összeállításánál keverjünk a masszához 2-3 evőkanál olajat, majd a sütésnél is öntsünk egy minimálisat az első alá. A többi palacsinta sütésénél már az is elég, ha éppen csak megkenjük a sütőt. Így még tökéletesebb és kezelhetőbb lesz a tészta.

    Fontos!

    Mielőtt nekilátunk kisütni a palacsintát, a kész tésztát legalább 30 percig pihentessük a hűtőben!

    A palacsinta minden családban közkedvelt desszert. Forrás: Shutterstock