Itt az idő kipróbálni a legújabb őrületet, a ropogós rántottát! - videó

Ropogós rántotta
Vigyázat: futótűzként terjed a recept.
Vágólapra másolva!
Ahány ház, annyi szokás: apró különbségekkel, de mindannyian máshogy készítjük a rántottát, nincs egyetemesen elfogadott, tökéletes recept hozzá. Ritka elvárás azonban, hogy ropogós legyen, sőt: ha valami a rántottában ropog, az régen rossz, hiszen csak tojáshéj lehet. Ezt most cikkünkben megcáfoljuk.
Vágólapra másolva!

A népszerű közösségi oldalon, a TikTokon futótűzként terjed egy recept, amit a kitchn.com szemlézett és tesztelt le a közelmúltban: ebben ugyanis nem a tojáshéj ropog, hanem a vajon pirított zsemlemorzsa, ami meglepő módon mégis passzol a tojásos klasszikusunkba. 
A recept a következő:

Ropogós rántotta

Hozzávalók:

  • tojás
  • tej
  • reszelt parmezán
  • só, bors
  • vaj
  • durva szemű zsemlemorzsa

Elkészítés:

  1. A tojásokat felverjük, öntünk hozzá egy kis tejet, ízlés szerint reszelt parmezánt, majd sózzuk, fűszerezzük.
  2. Egy serpenyőben, közepes lángon vajat olvasztunk, és hozzáadjuk a lehetőség szerint durva szemű zsemlemorzsát vagy pankómorzsát - két tojásonként egy evőkanállal számolhatunk - és szépen lassan, folyamatos kevergetés mellett aranybarnára pirítjuk, megvárva, míg a vaj finom dióillatot áraszt (ez kb. 4 perc).
  3. Hozzáadjuk az elhabart tojásokat, és a szájízünknek megfelelő sűrűségűre főzzük a rántottánkat.
    Extra tipp: mielőtt a tojást ráöntjük a zsemlemorzsára, egy evőkanálnyit szedjünk ki belőle, és a kész rántottánkat hintsük meg vele - így még ropogósabb lesz az élmény!

Extra tipp 2.: érdemes a vajon pirított zsemlemorzsát máshol is bevetni, például magvak helyett salátákhoz, extra textúraként, olaszos tésztákhoz is tökéletesen passzol!
Ha egyéb kreatív receptekre is kíváncsi, látogasson el a Mindmegette oldalára!

@intothesauce Let the record show this is my favourite 5 minute meal 🍳✨💭🧈🫶 #scrambledeggs ♬ Mother's Love - The Vernon Spring