Súlyos, rémisztő egészségügyi gondokat okoz a rosszul elkészített kebab

Vágólapra másolva!
Egy táplálkozási szakértő a helytelenül elkészített kebab veszélyeire figyelmeztetett. A nyers hús lárvákat és baktériumokat is tartalmazhat.
Vágólapra másolva!

A rosszul elkészített kebab az egészségre veszélyes mikroorganizmusokat, és élősködő lárvákat is tartalmazhat 

- figyelmeztetett Oksana Mikhaleva endokrinológus és táplálkozási szakértő.

A szakértő szerint a nem megfelelően elkészített kebab legnyilvánvalóbb veszélye a szalmonella és az E. coli fertőzés veszéle. Mikhaleva pontosította, hogy ezek a mikroorganizmusok a gyomor-bél szakaszra hatnak, és súlyos szövődményeket okoznak az immunhiányos embereknél, ami akár vérmérgezéssel is végződhet.

Mihaleva azt is megjegyezte, hogy a nyers hús különböző paraziták lárváit tartalmazhatja. Elmondása szerint a sertés- és marhahúsos ételek elkészítésénél különös gondossággal kell eljárni.

A táplálkozási szakértő emellett arra is figyelmeztetett, hogy a nyers hús rosszul emészthető. Hosszú ideig marad a gyomorban, majd a bélszakaszban is, és leterheli az emésztőrendszert. Emiatt hányinger, székrekedés vagy hasmenés is előfordulhat. 

Saver
A sertés- és marhahúsos ételek elkészítésénél különös gondossággal kell eljárni.

Több naptól több hétig is eltarthat, amíg az emésztés helyreáll egy rossz étkezés után

 - mondta Mihaleva a lenta.ru-nak adott interjúban.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, óriási hibát követ el, aki megmossa a nyers csirkehúst. Fagyasztott makréla miatt halt meg egy kislány és nagymamája Romániában. Ételmérgezést kaptak a rabok egy angol börtönben.