Világszerte jön a független iPhone-javítás

apple iphone javítás szervizelés műhely elektronika
Európába is megérkezett a független iPhone-javítási program
Vágólapra másolva!
Kétszáznál is több országban férnek majd hozzá pótalkatrészekhez a műhelyek.
Vágólapra másolva!

A termékeinek nem hivatalos szervizközpontok általi javítását úgy egy évtizeden keresztül szándékosan akadályozott Apple tavalyelőtt meghátrált a hatósági és fogyasztói kritikák miatt: elsőként az USA-ban, majd tavaly Európában és Kanadában is elindította az Independent Repair Provider programját.

A kép csak illusztráció Forrás: Apple

Ez lehetővé teszi a független szervizek számára, hogy néhány feltételnek való megfelelés után hozzáférjenek az iPhone-ok javításához szükséges pótalkatrészekhez, eszközökhöz, képzésekhez és dokumentációkhoz. Ideális esetben ennek köszönhetően a készülékekkel rendelkezők könnyebben, gyorsabban és olcsóbban elvégeztethetik a mobiljaikon a szükséges javításokat, nem kell az akkucsere vagy a betört kijelző miatt akár messzi javítóközpontokba küldözgetniük a mobiljaikat.

Az Apple most bejelentette a program harmadik nagy bővítési körét, az idei év során száznál is több országban csatlakozhatnak majd hozzá a független szervizek, a jövő héten többek közt Ausztráliában, Dél-Koreában és Japán válik elérhetővé a lehetőség. A vállalat szerint a mostani bővítéssel minden olyan országba megérkezik az Independent Repair Provider, ahol hivatalosan forgalmaznak iPhone-t, bő kétszáz államról van szó.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!