Állandóvá válik az App Store nagytakarítása

Apple App Store
Vágólapra másolva!
Fejlesztő aktivitás hiányában az Apple elrejti a kevés letöltést összehozott appokat.
Vágólapra másolva!

Komoly felháborodást váltott ki egyes mobilappokat és mobiljátékokat fejlesztőkből egy hete az Apple, figyelmeztető e-mailekben tudatta velük, hogy harminc napon belül adjanak ki frissítést a termékeikhez, különben elrejti azokat az App Store kínálatából. Ha ez megtörténik, akkor az érintett szoftverek nem jelennek meg az olyan felhasználóknál, akik korábban nem töltötték le azokat.

Meg kell erőltetniük magukat a fejlesztőknek, ha szeretnék az App Store kínálatában tartani a felhasználói érdeklődés nélkül maradt appjaikat és játékaikat Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Rolf Vennenbernd

Mostanra némileg finomított az álláspontján az Apple, állítása szerint fejlesztői tétlenség esetén az olyan appokat és játékokat fogja elrejteni az App Store-ban, amelyek már legalább három éve frissültek utoljára, ráadásul az elmúlt 12 hónapban nagyon kevés letöltést tudtak felmutatni.

A vállalat ezekből az indikátorokból arra következtet, hogy az érintett appok és játékok irrelevánssá váltak: a fejlesztőik rég a sorsukra hagyták őket, közönségük pedig nincs, így feleslegesen vannak jelen az áruház kínálatában. Viszont a reakciókra válaszul az Apple hajlandó volt engedményt tenni, az eredetileg adott 30 helyett már 90 nap türelmi időt biztosít a kiértesített fejlesztőknek, hogy a termékeik frissítésével megakadályozzák azok elrejtését az App Store-ban.

Felhasználói érdeklődés hiányában a fejlesztőknek törődéssel kell bizonyítaniuk, hogy értéket képviselnek a régi appjaik és játékaik, továbbra is érdemes azokat a bolt kínálatában tartani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!