Mindjárt elindítja az Apple az iPhone utáni korszakot

wwdc 2023
Feltehetően a Reality Pro headset inspirálta a WWDC 2023 logóját
Vágólapra másolva!
Ellentmondásos jelentések futnak be, állítólag mégis a Reality hardverről és szoftverről szól majd az idei WWDC.
Vágólapra másolva!

Régóta mennek a találgatások és szivárgások az Apple következő nagy újdonságával, az AR-t és VR-t egyaránt kiszolgáló headsettel kapcsolatban. Gyakorlatilag naponta érkeznek egymásnak ellentmondó jelentések, Mark Gurman és a Bloomberg ugyanakkor arról hallottak, hogy a Reality hardver és szoftver végül csak elkészültek, és a 2023-as WWDC ezekről szól majd.

Feltehetően a Reality Pro headset inspirálta a WWDC 2023 logóját Forrás: Apple

Gurman szerint ez lesz az egyik legfontosabb nap az Apple történelmében, és az első lehetséges lépés is lesz egyben az iPhone utáni korszak irányába. Az xrOS platformot és SDK-t is megmutatják majd, hogy kiderüljön, mit is tud az első Reality headset.

Szakértők szerint ugyanakkor a virtuális és kiterjesztett valóságot kiszolgáló headset az Apple eddigi legnagyobb szerencsejátéka lehet, főleg 3000 dolláros áron: könnyen hatalmas bukásnak bizonyulhat fogyasztói körökben, ára és témája (vagyis a VR nagy várakozásokhoz képest mutatott népszerűtlensége) miatt egyaránt. Nem kizárt persze, hogy a HoloLenshez hasonlóan cégekre fókuszálnak majd ebben az esetben.