Valószínűleg csúszik a GTA VI megjelenése

rockstar games grand theft auto v gta 5 videojáték
Grand Theft Auto V
Vágólapra másolva!
Átkerült néhány milliárd dollár bevétel a Take-Two következő évi előrejelzésébe.
Vágólapra másolva!

A Grand Theft Auto játéksorozat rajongói eddig joggal reménykedtek, hogy a játéksorozat következő része még Take-Two kiadó jelenlegi üzleti évében megjelenhet majd, hiszen a vállalat kiugróan magas bevételre számított a 2023 áprilisa és 2024 áprilisa közti időszakban.

Hihetetlen, de idén betölti a tízet a Grand Theft Auto V Forrás: Rockstar Games

Most megváltozott a helyzet, a legújabb pénzügyi előrejelzésében már azt állítja a vállalat, hogy a jelenlegi üzleti évében a korábban előrejelzett 9 milliárd dollár helyett már csak 5,45 – 5,55 milliárd dollár közti bevételre számít. Cserébe viszont drámaian megugrott a 2025-ös pénzügyi évre adott előrejelzés, 2024 áprilisa és 2025 áprilisa között olyan 8 milliárd dollár bevétellel számol a kiadó.

A milliárd dollárokkal való tilitolizás mögött szinte biztosan a Grand Theft Auto VI kiadásának elhalasztása áll, hiszen a Take-Twónál jelenleg nem áll fejlesztés alatt még egy olyan termék, ami ilyen mértékű bevételingadozást tudna okozni. Strauss Zelnick vezérigazgató szerint a 2025-ös pénzügyi évet nagyon várja a vállalat, több olyan „úttörő" terméke is megjelenhet ebben az időszakban, amely „új sztenderdeket állíthat fel az iparban".

Az elmúlt 2023-as pénzügyi évben a Take-Two 5,28 milliárd dolláros bevételt ért el, ez 55% növekedést jelent az előző évhez képest. A fejlemény elsősorban a GTA V, a GTA Online, a Red Dead Redemption 2, továbbá a Zynga-féle mobiljátékok erős teljesítményének volt köszönhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!