Hamarosan kapható lesz az új PlayStation 5

sony playstation 5 ps5 játékkonzol videojáték gamer gaming
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Viszont aggodalomra okot adó tény szivárgott ki róla.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi hírek alapján november közepére a boltok polcaira kerülhet a megújult PlayStation 5 játékkonzol. Az eddigi hardveres változatoknál jóval kisebb és könnyebb modell messze legnagyobb újdonsága, hogy az optikai meghajtó nélküli Digital Edition változata utólag felszerelhető lesz Blu-ray-meghajtóval, a vevők házilag telepíthetik azt és a hozzá tartozó oldallapot.

A kép csak illusztráció Forrás: JESHOOTS / Unsplash

Az új PlayStation 5 piacra kerülésének közeledtével eddig nem ismert tény szivárgott ki a Digital Edition változatáról, a dobozán lévő apró betűs szöveg szerint az optikai meghajtó telepítését követően egyszeri internetes aktiválásra van szükség ahhoz, hogy működjön a beszerelt Blu-ray-meghajtó.

Sajnos hírünk írásáig nem derült fény ennek az okára, a feltételezések szerint arról győződhet meg netkapcsolatot igénylő vizsgálattal a PS5, hogy eredeti alkatrész került-e a borítása alá. A gamerek vélhetően oroszlánrésze számára az egyszeri aktiválás nem fog problémát okozni, már persze ha elérhetőek a Sony szerverei. Viszont felmerül a kérdés, hogy a megvásárolt optikai meghajtó vajon hozzárendelődik-e a konzolhoz, hiszen ha igen, akkor az megakadályozhatná később az eladását, vagy épp a pótalkatrészként való használatát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!