Megválaszolásra került az új PS5 nagy talánya

sony dualsense edge wireless controller playstation 5 gamepad
A DualSense Edge Wireless Controllerrel a Sony is beszáll a prémium gamepadek piacára
Vágólapra másolva!
Nem tisztázta a Sony, hogy áttehető-e másik gépbe az optikai meghajtó.
Vágólapra másolva!

Világszerte elkezdett feltünedezni a boltok polcain a PlayStation 5 legújabb hardveres frissítése. A 2023 őszi verzió teljesítmény tekintetében semmiféle előrelépést sem hozott, azonban látványosan kisebb és könnyebb az eddigi változatoknál, került az előlapjára egy USB-C port, továbbá optikai meghajtóval előszerelve és anélkül is megvásárolható.

Az optikai meghajtó nélküli modellt választottak utólag képesek megvenni és házilag beépíteni a Blu-ray-meghajtót, azonban ezt követően egyszeri online aktiválásra van szükség, enélkül nem működik az új részegység. A legutóbbi extra követelmény oka továbbra sem tisztázott, ráadásul felmerült a kérdés, hogy mi történik, ha utólag át lesz helyezve egy másik PS5-be a meghajtó, működik-e majd benne.

Most egy youtubernek köszönhetően végre tisztázódott a helyzet, tapasztalati úton kiderítette, hogy át lehet tenni utólag egy másik konzolba a meghajtót. Az átszerelést követően újból szükség van az egyszeri internetes aktiválásra, azonban ez gond nélkül lefut, utána pedig a kiegészítő az elvárt módon olvassa az optikai korongokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!