Hivatalos a világ első 4 TB-os memóriakártyája

fotózás fényképezés kamera fényképezőgép
Fotó: Jake Johnson / Unsplash
Vágólapra másolva!
Videós tartalmak készítésével foglalkozóknak szánja a Sandisk.
Vágólapra másolva!

Nagy bejelentéssel indította az amerikai műsorszolgáltatók szövetségének (NAB) hivatalos szakmai kiállítását a Western Digital tulajdonában lévő Sandisk, leleplezte a világ első 4 TB kapacitású SD memóriakártyáját. Kontextusként a márka jelenlegi legnagyobb kapacitású efféle terméke 1 TB-os, így a jövőre piacra kerülő újdonságával meg fogja négyszerezi a kártyakínálatának maximum tárhelyét.

western digital sandisk extreme pro sduc 4tb sd memóriakártya
Jövőre kerül piacra a 4TB kapacitású SanDisk Extreme Pro SDUC SD-kártya
Fotó: Western Digital

A SanDisk Extreme Pro SDUC 4TB modellről egyelőre kevés információt árult el a cég, elsősorban 4K és 8K videók rögzítésével foglalkozóknak ajánlja, a rajta lévő V30 címke alapján a szekvenciális írási tempója legalább 30 MB/s. A véletlenszerű sebességek terén jó eséllyel nem kell szenzációra számítani, bár a megcélzott használati körülmények miatt ez nem is fontos jellemző.

A műszaki részletek mellett a várható árral is adós maradt a Sandisk, azonban az említett 1 TB-os modellje olyan 160 dollárba kerül, így nem lenne meglepő, amennyiben a kezdeti időkben 500-600 dolláros tételnek bizonyulna a 4 TB-os memóriakártya.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!