Sokkot kaphatnak az iPhone-tulajdonosok az új frissítés miatt

mobilozás iphone okostelefon böngészés mobilnet internet közösségi média
Fotó: David Suarez / Unsplash
Vágólapra másolva!
Évekkel ezelőtt töröltnek hitt fotók bukkanhatnak fel a mobiljaikon.
Vágólapra másolva!

A napokban telepíthetővé vált a legújabb iOS 17.5 az iPhone-okra, ráadásul kritikus újítást hozott, képes leleplezni az androidos világhoz tartozó Bluetooth követőkütyüket, nem lehet majd a következő generációs Google Find My Device szolgáltatáson keresztül működő trackerekkel titokban követni a mobilozókat.

Az internetes beszámolók alapján sajnos kellemetlen meglepetéssel is szolgált az iOS 17.5, egyre csak jönnek a panaszok, hogy a telepítését követően akár évekkel ezelőtt törölt fotók kezdtek feltünedezni a készülékeken és a hozzájuk csatolt iCloud felhőtárhelyen. Mint kiderült, ez nem teljes újdonság, az iOS 17.5 negyedik béta kiadását telepítettek már beszámoltak a bizarr jelenségről.

Egy panaszosnál 2021-ben törölt intim felvételek tűntek fel, míg a társát 2020-ban törölt képet kezdték kísérteni, ráadásul hiába törli azokat újból, mindig visszatérnek.

Hírünk írásáig az Apple nem reagált az érthetetlen fotófeléledési jelenségre, pedig egyeseket rendkívül kellemetlen helyzetbe hozhatnak a váratlanul újból felbukkant képeik. Emellett általánosságban véve jó kérdés, hogy a vállalat miféle bugnak köszönhetően tárolgat egyáltalán másolatokat a felhasználók évekkel ezelőtt töröltnek hitt képeiből.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!