Szenzációs lehet a következő Tomb Raider

shadow of the tomb raider videojáték crystal dynamics
Shadow of the Tomb Raider
Fotó: Crystal Dynamics
Vágólapra másolva!
Már jövőre befuthat, teljesen felforgathatja a játékszériát.
Vágólapra másolva!

Két évvel ezelőtt jelentette be a következő Tomb Raider játék fejlesztés alatt állását a Crystal Dynamics fejlesztőcég, ám csak annyit árult róla, hogy saját fejlesztésű technológia helyett az Unreal Engine 5 játékmotorra épül. Az időközben eltelt két évben nagyon kevés pletyka érkezett Lara Croft következő kalandjáról, a legnagyobb hír az volt az ügyben, hogy a fejlesztője és a franchise a nemsokára nevet váltó Embracer Group tulajdonába került.

tomb raider lara croft
A szivárogtató által készített rajongói artwork a következő Tomb Raiderről
Fotó: V Scooper / X (Twitter)

Most a jellemzően filmipari pletykákban utazó V Scooper X-csatorna váratlanul új információkkal állt elő a következő Tomb Raiderről. A szivárogtató tudomása szerint ha minden jól megy, akkor a játék már 2025-ben megjelenhet, továbbá teljesen nyílt világú lesz, a játékosok gyorsabb mozgását motorbicikli segítheti.

„Az India északi részére lesújtott természeti katasztrófa hatására Asóka császár korából származó romok és tárgyak kerültek a felszínre. Lara versenyre kel a Society of Raiders csoport tagjaival és egyéb riválisokkal a rendkívüli relikviákért. A Society of Raiders-t maga Lara inspirálta, de nincs köze hozzájuk, továbbá az övétől eltérő céljai lehetnek. Ez kapcsolódhat egy új játékmechanikához, amelynek során csapatok és szövetségesek választhatóak a küldetések támogatása és az ellenfelekkel való leszámolás érdekében. Hangsúlyt kapott az új, nem halálos harcmodor” – írja a szivárogtató.

Érdekességként a Society of Raiders nevet már használja a Crystal Dynamics, ez a hivatalos Tomb Raider rajongói klub neve.

Ha mindez igaz, akkor az új Tomb Raider drámaian eltérő lehet a játéksorozat eddigi részeitől, azok legfeljebb a szabadság érzetét keltő nagyobb pályákat kínáltak, a nem halálos harcmodort pedig sosem támogatta a játékszéria.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!