Tóth Verának elege lett

Tóth Vera
Vágólapra másolva!
A törökországi földrengésről szóló hírek kapcsán esett gondolkodóba Tóth Vera, aki érdekes jelenségre figyelt fel és nagyon felbosszantotta magát a látottakon. Az énekesnő úgy gondolja, rossz irányba halad a világ, ha egy lapon említik az életekért küzdő mentőcsapatokat és a TikTokon táncoló és bohóckodó influenszereket.
Vágólapra másolva!

Tóth Vera is aggódva figyeli a törökországi történéseket, ahol február 6-án, hajnalban 7.8-as erősségű földrengés rázta meg az országot és Szíria egyes részeit. Az emberek mentése azóta is folyamatosan zajlik, hiszen az elképesztő mértékű pusztításban rengeteg épület dőlt össze, tömegek rekedtek a romok alatt. A mentőcsapatok megállás nélkül dolgoznak az életek mentésén, amit folyamatosan dokumentálnak, sok életet sikerült megmenteni. Tóth Verát az zavaríja leginkább, hogy ilyen események mellett az influenszerek most sem szorultak háttérbe.

Tóth Vera koncert közben Forrás: Koncz Márton - Origo

"Az internet "csodája": Általa mindent tudhatunk. Végigkövethetjük a törökországi-szíriai eseményeket, ami egyébként elképzelhetetlen, ha az ember nincs ott és nem látja, hogy a földrengés mekkora veszteséget okozott, családokat tépett szét, emberéleteket vett el, otthonokat döntött le, szóval az újjáépülésben a feldolgozás is szerepet jàtszik majd azok lelkében, akiket közvetlenül érintett a katasztrófa, és azoknál is, akik épp most is segítenek és szörnyű jeleneteket látnak. Közben lejjebb görgetek és a következő szalagcím már az, hogy kik a legértékesebb influenszerek, tiktokerek, internetes emberek, akik a legnagyobb követőszámmal rendelkeznek. Most őket díjazzák, ünneplik, hisz általuk növekszik az eladható tartalom, termék eladási ára. Egymás után jönnek a török események, aztán egy bulvárhír, majd ez.

Azt látom, hogy pl a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat évek óta kéri a közönség segítségét, hogy fennmaradhasson, mint nonprofit szervezet, de egy-két lájk, némi támogatás után gyorsan feledésbe merülnek, épphogy megélnek, de közben emberéleteket mentenek saját forrásból szerzett eszközökkel, profi csapattal. Ehhez képest egy influenszer milliókat keres, mert olyan menő, hogy ő abból lett valaki, hogy kirakott egy videót, amin össze-vissza beszél és ugyan ciki, de mégis oltári népszerűségre tett szert és ezt ő meglovagolta. Ezt ünnepeljük." - taglalta hosszas bejegyzésében a Megasztár egykori győztese, aki egy Márai-idézettel folytatta, ami az értékek szembeállításáról szól.