Újabb részletek derültek ki Babicsek Bernát haláláról

Babicsek Bernát
Vágólapra másolva!
Újabb fordulatot vett a tavaly meghalt Babicsek Bernát ügye. Elkészült a részletes szakvélemény, amely a szülők állítását támasztja alá, miszerint valóban mulasztás történhetett, és talán meg lehetett volna menteni a fiatal színész életét.
Vágólapra másolva!

Egy évvel ezelőtt fordultak ügyvédhez a 2021. december 31-én füstmérgezés miatt meghalt fiatal művész szülei, Márta és Bernát, miután megtekintették az addigra már lezárt nyomozás dokumentumait. Az ott leírtak alapján számukra egyértelmű volt, hogy fiuk életét valójában meg lehetett volna menteni, ha a füstjelző miatt kiérkező járőr az előírásoknak megfelelően jár el.

A szülők feljelentését első körben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság elutasította. Az ügyvédi panaszt követően azonban újraindították a nyomozást.

Újra kihallgatták a tanúkat, felmérték a helyszínt, sőt többször – sötétben is – rekonstruálták a tragédiát,

amelyet Bernát szüleinek is végig kellett nézniük. Az ezek alapján létrejött szakvélemény pedig elkészült.

Babicsek Bernát Forrás: Babicsek Bernát/Instagram

"Egyértelműen a mi álláspontunkat támasztja alá.

– tájékoztatta a Blikket dr. Borbély Zoltán. "Például a kiérkező járőr nem járta körbe az előírás szerint az épületet, és nem tartózkodott megfelelő időtartamot sem a háznál annak érdekében, hogy felmérje, miért is jelzett a már említett készülék."

"Most az a kérdés, hogy ezekért a hibákért, a foglalkozási szabályok megszegéséért kit terhel felelősség, egyáltalán terhel-e bárkit. Ennek függvényében halad majd tovább az ügy" – tette hozzá a jogi szakértő.