Így vette le a lábáról Korda György Balázs Klárit

Korda György
Vágólapra másolva!
A gondtalan gyerekkori vakációkról, a nyári koncertturnékról, megismerkedésükről és utazásaikról is mesélt Korda György és felesége, Balázs Klári a Duna Hogy volt?! című műsorának nyári különkiadásában. Az énekes házaspár felidézte éppen 41 évvel ezelőtti, nyári esküvőjük részleteit is - olvasható az MTVA közleményében. 
Vágólapra másolva!

Rockikonok és poplegendák nyarai elevenednek meg a Nyári emlékek - Hogy volt?! különkiadásban. A legutóbbi adásban a Csináljuk a fesztivált! két elbűvölő zsűritagja, Balázs Klári és Korda György osztotta meg szakmai és magánéletének felejthetetlen történeteit. A házaspár a műsorvezetők, Radványi Dorottya és Sztankay Ádám társaságában felfedett önmagáról néhány eddig ismeretlen történetet is.

Korda György szerette a kihívásokat MTVA

1. Balázs Klári a Balaton helyett édesanyja erdélyi szüleinél nyaralt. Szívesen idézi fel az ordás palacsinta ízét, az erdei gombatúrákat. Egy alkalommal az erdőben bivalyok is megkergették, és sokáig azt hitte, azért történt mindez, mert piros ruhát viselt.

2. Korda György 14 éves volt, amikor először járt a Balatonon, és rögtön beleszeretett az egyedülálló környezetbe. Sikeres énekesként később több turnésorozat állomásán járt a magyar tengernél.

3. Balázs Klári számtalan egzotikus helyen megfordult már férjével, de ő mindenhol csak térdig mer bemenni a vízbe. Kislány kora óta víziszonya van, mert egyszer majdnem belefulladt a Szamosba.

4. Korda Györgynek az első pillanattól kezdve megtetszett az akkor még vokalistaként éneklő Balázs Klári.

Zenész körökben úgy hírlett, a fiatal kísérőénekes megközelíthetetlen, emiatt Korda eltökélte, hogy meghódítja. Lovagiasságát bizonyítandó, Balatonszéplakról minden nap befutott Siófokra, hogy láthassák egymást.

5. 250 ember volt ott 1982-ben, a Béke Szállóban megtartott esküvőjükön. A vendégek között volt Mamcserov Frigyes és Bácskai Lauró István filmrendező, a Nemzet Színésze, Tordy Géza és Ujréti László Jászai Mari-díjas színművész.

6. A nászútjukat az Amerikai Egyesült Államokban töltötték, ahol előtte Korda György már több alkalommal járt. Először Las Vegasba mentek kaszinózni az újdonsült férj kártyaszenvedélye miatt.

7. Korda György mindig arról álmodott, hogy a fiataloknak énekelhessen, de sokáig egyáltalán nem hívták egyetemi klubokba őket. Hatvanéves is elmúlt, amikor először léptek fel fiatal közönség előtt, azóta az ifjúsági, zenei fesztiválok állandó vendégei.

Felidézték, hogyan udvarolt Korda György MTVA

A következő adások is kivételes vendégeket és történeteket tartogatnak. A műsor folytatásában péntek esténként – mások mellett – Nagy Feró, Csepregi Éva, Zoltán Erika, Charlie, Karácsony James, Patkó Béla Kiki és Solymos Tóni is önfeledten nosztalgiázik majd, Szikora Róbert pedig nyári élményeivel és klippremierrel érkezik.

Korda György – pályafutásának 60 éves jubileuma alkalmából – a közelmúltban a Kossuth Rádió Az este című műsorában is interjút adott. A teljes beszélgetés újrahallgatható a Médiaklikken.