Több millió forintot is érhet egy-egy régi hanglemez

bakelit,, vintage
Vágólapra másolva!
Befektetésnek sem utolsó a bakelitlemezek vásárlása, volt már ugyanis olyan korong, amely négymillió forintért kelt el – de például Ákos vagy Zoltán Erika felvételei is több tízezer forintot érhetnek.
Vágólapra másolva!

Bár tavaly a teljes zeneipar eladásainak 67 százalékát már a streaming tette ki, bakelitlemezekből is 41,3 millió kelt el világszerte a Világgazdaság szerint.

A lap arról írt, hogy a bakelitek vásárlása befektetésnek is jó lehet, minden idők egyik legdrágább lemeze nagyjából négymillió forintért kelt el pár éve: ez volt a Sex Pistols God Save the Queenjének egyik eredeti példánya – amelyből eredetileg 25 ezret nyomtak, de ma már csak kilenc darab lelhető fel belőle.

Még mindig fogynak a bakelitek Forrás: Pixabay / Bruno /Germany

Itthon évek óta a rock- és metálzenekarok albumaiból adnak el a legtöbbet a külföldi előadók felvételei közül, de a dzsessz műfajában is kapható lemezgyűjtemény (Bill Evansé) félmillió forintért. Hazai internetes áruházakban egy Ákos-Bonanza-album is 55 ezer forintért eladó, Zoltán Erika lemezére pedig 35 ezer forinttól lehet licitálni – tudta meg a Világgazdaság a Bakelitfutár tulajdonosától, Juhász Csabától.