Összevesztek az örökösök Tahi Tóth László százmilliós hagyatékán

Tahi Tóth László
Vágólapra másolva!
Korábban már megírtuk, nem tudni, hogy mi lesz Tahi-Tóth László és felesége, Kárászy Szilvia örökségével. A házaspárnak nem született gyereke, így kérdéses volt, hogy mi lesz a sorsa a százmilliós hagyatékuknak, melynek részét képezi sok értékes műtárgy is. A színész mindent feleségére hagyott, aki napra pontosan öt évvel utána halt meg. Kiderült, legközelebbi rokonaiké lesz a vagyon, azonban még nem tudtak megegyezni. Ennek ellenére a művész egyik testvére elkezdte árulni annak egyik emlékgyűrűjét.
Vágólapra másolva!

Tahi Tóth László egyik testvére a Marketplace-en próbálta eladni a színész Hegedűs Gyula emlékgyűrűjét, amit 1972-ben kapott – vette észre a Bors. A lap munkatársa felhívta az eladót, aki arra a kérdésre, hogy ha nem egyeztek még meg, akkor miért árulja az arany gyűrűt, azt válaszolta: nem akar nyilatkozni, majd kinyomta a telefont, és pár perccel később a hirdetést is levette.

A színész halála után felesége, Kárászy Szilvia szerette volna elrendezni a hagyaték sorsát, de szomorúságában nem tudott belekezdeni, majd mikor kezdett jobban lenni, kiderült, rákos. Nem fogadott el kezelést, napra pontosan öt évvel férje után ő is meghalt.

Az biztos, hogy több dolgot szeretett volna Szilvi felajánlani a Bajor Gizi Múzeumnak, meg a Laci által alapított Magyar Sherlock Holmes Rajongói Klubnak is és abban is biztos vagyok, hogy jótékony célra is lesz felajánlás. Meg Szilvi szeretett volna egy kiállítást rendezni férje tárgyaiból, köztük Laci festményeiből a tisztelőinek. De biztosat majd csak a hagyatéki eljárás lezártával tudok mondani" – magyarázta korábban Kárászy Szilvia egyik barátja.

Fotó: Mudra László - Origo