Kiderült, hogyan akarja megúszni a börtönt Lagzi Lajcsi

Lagzi Lajcsi
Vágólapra másolva!
Mint azt korábban írtuk, Lagzi Lajcsinak feburár 15-én kellett volna bevonulni a kecskeméti börtönbe, hogy megkezdje a 3 és fél éves büntetésének letöltését. Ehelyett a Vértesben fotózták egy kisbusz mellett, majd elárulta, hogy törvényesen maradt távol és koránt sem biztos, hogy nem kell később bevonulnia. A trombitás arra hivatkozik, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved, ezzel indokolta bevonulásának elhalasztását.
Vágólapra másolva!

Lagzi Lajcsit tömegek várták a büntetés-végrehajtási intézmény előtt, ahová végül ő nem érkezett meg. Később azt állította, hogy orvosszakértő vizsgálta meg, tőle hallotta először a diagnózist, amelynek segítségével végül megúszta a februári bevonulását.

Sokan azt feltételezték, hogy megszöktem a büntetésem elől, azonban ez nem igaz. Senkitől és semmitől nem menekülök el, mindenért vállalom a felelősséget" - magyarázkodott arról, miért nem kezdte el büntetésének letöltését a múlt héten, majd elmondta, hogy pontosan milyen gyógyíthatatlan betegséget állapítottak meg nála.

Bővebben nem szeretnék beszélni a részletekről, de azt elmondhatom, hogy a betegségem gyógyíthatatlan és visszafordíthatatlan... Őszintén mondom, én örülnék a legjobban, ha bemehetnék a börtönbe, mert az azt jelentené, hogy nem vagyok beteg. Inkább egészségesen szeretném letölteni a büntetésemet, mint betegen kint maradni" – idézi a Bors Lagzi Lajcsit, akinek még vizsgálják az ügyét.

Mi az a tüdőtágulás?

Ilyen betegség nincs, Galambos Lajos valószínűleg tüdőtágulatra gondolt. Ez valóban visszafordíthatatlan betegség, de az esetek többségében kezelhető, csak előrehaladott állapotban kell kórházba menni. És ebben az esetben is ott van lehetőségként a börtönkórház. Halált a betegség szövődményei okozhatnak, hosszú idő után - kérdéses, ha Lagzi Lajcsinak valóban ennyire súlyos betegsége van, akkor ez a fellépésekben eddig miért nem akadályozta?

Amennyiben a büntetés-végrehajtási bíró úgy látja, hogy nem jelent akadályt a zenész betegsége, be kell vonulnia, viszont ha rosszabbodna az állapota, félbeszakíthatja a börtönbüntetésének letöltését.

Lagzi Lajcsi Hír TV